Cykling

Verdensmester led på lånt cykel: - Jeg er færdig, mand!

Mads Pedersen havde en hård aften, da han sammen med Michael Mørkøv kørte 100 kilometer parløb ved Dansk Bicycle Clubs nytårsstævne.

Humøret var højt, da Mads Pedersen og Michael Mørkøv var færdige med at køre parløb lørdag aften.

- Tak for lån, sagde verdensmesteren i landevejscykling til sin makker.

Mads Pedersen måtte nemlig låne en cykel af Michael Mørkøv for at kunne gennemføre de 100 kilometer, og det var ikke uden udfordringer.

- Argh, du sidder lige to centimeter lavere end mig.

- Neeej, hvor gør det ondt! Krampe?! Jeg er færdig, mand, udbrød Mads Pedersen, da han rullede hen for TV 2 SPORTs udsendte.

Var det her hårdere end VM?

- Det er i hvert fald hårdere på en anden måde. Fy for satan. Især på en cykel, der lige er to centimeter for lav. Der er det ikke for sjov.

Du var nødt til lige at låne Michaels cykel?

- Ja, min egen sadelpind knækkede, hvor man spænder den, så den blev ved med at glide ned. Sådan er det at være for tyk, jokede Mads Pedersen, mens Michael Mørkøv ikke kunne lade være med at spørge:

- Var det julemaden?

En særlig atmosfære

Mørkøv og Pedersen blev nummer to efter den tidligere Flandern Rundt-vinder Niki Terpstra og hans makker Iljo Keisse. Alligevel var det danskerne, der fik aftenens største bifald i Ballerup Super Arena.

- Det var megafedt. Da vi blev præsenteret her, blev Mads tiljublet, som havde han vundet seksdagesløbet. Så der er en helt speciel atmosfære her i Ballerup, og det er fedt, at Mads kan komme herud og trække ekstra mange tilskuere til, fortæller Michael Mørkøv og tilføjer:

- Vi kunne mærke, at publikum var med os, og vi ville gerne vise os frem og ikke køre for defensivt, og det kan være, det er det, der koster os i sidste ende. Faktisk vil jeg mene, at vi var så tæt på sejren, som vi overhovedet kunne være. Så vi er godt tilfredse, slutter Michael Mørkøv.

Tredjepladsen i parløbet gik til aftenens overraskelse, de blot 18-årige Robin Juel Skivild og William Blume Levy, der pustede Mørkøv og Pedersen i nakken til det sidste.