Cykling

Italiensk veteran skifter til danskerhold efter karrieretruende påkørsel

Domenico Pozzovivo skal i den kommende sæson køre for Team NTT, der har de danske ryttere Michael Valgren og Andreas Stokbro på holdet.

En påkørsel under en træningstur den 11. august satte en tidlig stopper for Domenico Pozzovivos sæson.

Uheldet kostede italieneren en brækket arm, et brækket ben, seks brækkede ribben og en genoptræningsperiode, der endnu ikke er afsluttet. Umiddelbart lyder det ikke som en god cocktail, når man samtidig skal finde sig en ny arbejdsgiver.

Men ikke desto mindre er det lykkedes den 37-årige bjergrytter at skrive kontrakt med det sydafrikanske mandskab Team NTT, hvor han bliver holdkammerat med de to danskere Michael Valgren og Andreas Stokbro.

- Jeg begyndte allerede at arbejde hårdt på min genoptræning, da jeg var indlagt på hospitalet og efterfølgende var igennem en hård proces med fysioterapi. Min genoptræning vil fortsætte de næste måneder, og jeg er overbevist om, at jeg sammen med holdet vil vinde denne kamp, siger Domenico Pozzovivo i en pressemeddelelse.

Domenico Pozzovivo, der i 2019 kørte for Bahrain-Merida, mangler fortsat en enkelt operation, hvor han skal have fjernet et kilo titaniumplader og skruer, som han fik sat i umiddelbart efter uheldet for at hjælpe med helingsprocessen.

Undervejs har der været spekulationer om, hvorvidt den aldrende italiener ville stoppe karrieren, men for ham har udsigten til fortsat at kunne køre på cykel været en stor motivationsfaktor.

- Hvis jeg ikke troede, at jeg ville være i stand til at køre løb igen, ville jeg ikke have brændstof til at drive min genoptræning, har Pozzovivo tidligere sagt til La Gazzetta dello Sport.

Pozzovivo har i løbet af karrieren kørt 18 Grand Tours, hvor det er blevet til en enkelt etapesejr. Det skete, da han i 2012 krydsede stregen først på 12. etape i Giro d'Italia.