Cykling

Riwal-rytter stopper karrieren efter 'mareridtsår'

Troels Vinther efter han vandt Fyn Rundt i 2018. TV 2 SPORT

32-årige Troels Vinther indstiller sin karriere, da han stadig har symptomer efter en hjernerystelse, han pådrog sig i marts.

- Det er med dyb sorg, at jeg på denne måde må sige farvel til den sport, som jeg elsker.

Sådan skriver Riwal Readynez-rytteren Troels Vinther i et opslag på Facebook. Her starter den 32-årige rytter med at skrive, at ”han på ingen måde har lyst til at lave det opslag," han skal til at starte på.

Opslaget omhandler nemlig, at han stopper sin cykelkarriere, der startede tilbage i 2006.

- 2019 har været et mareridtsår for mig. Efter et styrt i marts pådrog jeg mig en slem hjernerystelse. Jeg har ikke kunnet cykle 100 procent siden da. Jeg har symptomer hver dag, nu ni måneder senere. Min karriere som cykelrytter er slut, skriver Vinther i opslaget.

- Men endnu værre er uvisheden. Kan jeg nogensinde presse min krop igen, få pulsen højt op og føle mig i live som før? Det har været et forfærdeligt år at komme igennem - også langt sværere end mine nærmeste er klar over.

Dermed blev hans sidste løb Grand Prix de Denain – Porte du Hainaut, som han altså ikke gennemførte.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Troels Vinther, der dog først ønsker at uddybe opslaget fredag. Til opslaget har han desuden valgt at sort billede, som du kan se nedenfor.

Jeg har på ingen måde lyst til at lave dette opslag. Men jeg føler jeg skylder at sige tak til en masse mennesker....

Posted by Troels Vinther on Thursday, January 2, 2020

'Kæmp videre - uanset hvor sort det ser ud'

Troels Vinther kom til Riwal-holdet inden 2016-sæsonen. Her har han udviklet sig til at blive en af holdets rutinerede ryttere, hvis man ser på alderen hos de øvrige ryttere.

Han har været med til at oplære og træne en masse talenter, og det er også det, han tager med, når man ser lidt tilbage.

- Cykelsporten har givet mig masse op- og nedture, og jeg er stolt over, hvad jeg har opnået. Ikke kun mine sejre, men også alle de fantastiske ryttere, jeg har slået i min karriere. Vigtigst af alt er jeg stolt over at have hjulpet unge talenter, som var langt bedre end mig selv, op på det højeste niveau.

- Hvis der er noget, cykelsporten har lært mig, så er det, at man skal kæmpe videre, ligemeget hvor sort det ser ud, skriver Troels Vinther.

Den nu tidligere cykelrytter slutter af med at takke alle dem, der var været en del af hans rejse.

- Speciel tak til mine forældre for den endeløse støtte. Tak til alle mine trænere for at forme mig som rytter og menneske. Selvfølgelig kæmpe tak til min kæreste for at kunne holde mig ud, hvor alt har været svært, skriver han.

Troels Vinther vandt Grand Prix Herning i 2011 og i 2018 og har to etapesejre i Circiut des Ardennes International i henholdsvis 2011 og 2014. I år 2009 vandt han en etape i Tour de l’Avenir, der betegnes som ungdommens Tour de France.

Derudover er han sluttet både som nummer 9, 10 og 11 i Danmark Rundt.