Cykling

Ung dansker bliver højeste World Tour-rytter i historien

Mathias Norsgaard Jørgensen synes, det er meget sjovt, at han nu er den højeste World Tour-rytter i historien.

22-årige Mathias Norsgaard Jørgensen har i år taget et stort skridt op i karrieren med sit skifte til World Tour-holdet Movistar.

Med sine to meter og to centimeter bliver den tidligere Riwal-Readynez-rytter let at få øje på. Faktisk er han så høj, at han nu kan kalde sig den højeste World Tour-rytter i historien.

Selvom cykelryttere ofte kæmper for at blive så små og lette som muligt, er danskeren ganske tilfreds med titlen som den højeste i historien.

- Det er sgu meget skægt, også fordi det handler om at være et brand. Jeg bliver jo nok aldrig verdens bedste cykelrytter, men for cykelholdene handler det også om at sælge et produkt, siger Mathias Norsgaard Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Nu skal jeg så bare præstere, så folk lægger mærke til, jeg er høj.

På sin første træningslejr med Movistar blev der lagt mærke til danskerens højde. Holdets ledende sportsdirektør Eusebio Unzué var så opløftet, at han arrangerede et fotoshoot med kvindeholdets Eider Merino, der blot måler 154 centimeter.

Højden kan give fordel på cyklen

Inden Mathias Norsgaard Jørgensen overtog tronen som den højeste World Tour-rytter i historien, sad den titel på den 199 centimeter høje AG2R-rytter Stijn Vandenbergh. Belgieren vinder ikke mange cykelløb, men gør sig ofte som en vigtig hjælperytter.

Selvom Mathias Norsgaard Jørgensen blandt andet har vundet en etape i ungdommens Tour de France, Tour de l'Avenir, har han også stort fokus på rollen som hjælperytter.

- Jeg finder stor glæde i at være hjælperytter. Jeg har en ambition om, at jeg kan gå hen og blive en af verdens bedste hjælperyttere.

- Jeg tror på det, fordi jeg tager så meget vind, og dermed giver mere læ, siger Mathias Norsgaard Jørgensen.

Danskeren, der lige nu kæmper for at komme tilbage efter et grimt styrt, var i overhængende fare for ikke at få titlen som den højeste rytter.

Men 204 centimeter høje Conor Dunne gik på pension, inden Israel Cycling Academy rykkede op på World Touren i denne sæson. Dermed er der ingen, der kan måle sig med Mathias Norsgaard Jørgensen.