Cykling

Danmark Rundt-ledelse tog historisk beslutning efter overraskende afslag

For første gang nogensinde måtte Jesper Worre i december 2019 præsentere en Danmark Rundt-rute uden en enkeltstart. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Tønder Kommune ville ikke betale, hvad det kostede at afholde enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt i 2020. Derfor blev enkeltstarten helt droppet.

425.000 kroner. Så meget skulle Tønder Kommune betale i tilskud til afviklingen af enkeltstarten i årets udgave af PostNord Danmark Rundt.

Men det afviste kommunalbestyrelsen i Tønder. Det viser en aktindsigt, som Jydske Vestkysten har opnået.

Og da afslaget kom relativt sent i planlægningsprocessen, valgte løbsledelsen helt at droppe at afholde en enkeltstart i år.

- Vi er ikke vant til at få et nej. Når vi er nået så langt, at vi sender en ansøgning, så har der været kontakt forinden. Vi kommer kun de steder, hvor vi er velkomne. Det troede vi også, at vi var i Tønder, siger løbsdirektør Jesper Worre til Jydske Vestkysten.

'Kontroversiel' og historisk mangel på enkeltstart

Det bliver dermed første gang nogensinde i løbets 30-årige historie, at Danmarks største cykelløb ikke indeholder en enkeltstart. Og det faktum var da også en overraskelse for mange, da ruten til årets løb blev offentliggjort i december sidste år.

- Det er ret kontroversielt, for vi har altid kørt enkeltstart. Men der er mange cykelløb, der ikke har en enkeltstart, og nu tænkte vi, at vi også vil prøve det, sagde Jesper Worre ifølge Ritzau.

- Der er nogle ryttere, der synes, at enkeltstarten er irriterende, og nogle ryttere, der vil savne den. Sådan vil det være. Nu må vi se, hvad reaktionerne bliver, men vi tror ikke, det gør noget for spændingen - måske kan den endda blive endnu større.

I stedet for enkeltstarten køres 4. etape som en rundstrækning på 19,5 kilometer med start og mål i Kalundborg. Den skal køres otte gange. PostNord Danmark Rundt køres fra tirsdag 11. august til lørdag 15. august, hvor rytterne alt i alt skal tilbagelægge 876 kilometer.

Danmark Rundt-etaperne i 2020

  • 1. etape: 175 kilometer fra Struer til Esbjerg
  • 2. etape: 185 kilometer fra Ribe til Sønderborg
  • 3. etape: 210 kilometer fra Flensborg til Vejle
  • 4. etape: Otte omgange af 19,5 kilometer (i alt 156 kilometer) på en rundstrækning om Kalundborg
  • 5. etape: 150 kilometer fra Holbæk til Frederiksberg