Cykling

Froome afliver rygter om tilbageslag

Chris Froome afkræfter rygterne om, at han måtte tage hjem fra en træningslejr. Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Flere historier har meldt, at Chris Froome har forladt INEOS' træningslejr. Det afviser han dog selv.

Chris Froome er på vej tilbage på cyklen, selvom der stadig er lang vej.

I de seneste dage har der været historier om, at briten måtte forlade en INEOS' træningslejr, da tingene ikke forløb, som han havde håbet på.

Men dette afviser han dog selv nu.

- Jeg var sidst på træningslejr i starten af december. Min genoptræning går godt, og jeg tager på træningslejr igen torsdag, skriver Chris Froome.

Froome har tidligere meldt ud, at han går efter at vinde sin femte gule trøje, men det kræver først og fremmest, at han kommer tilbage i topform, hvilket han kæmper for nu.

Fik fjernet metalplade i november

Brud på lårben, hofte, albue og flere ribben samt indre skader var resultatet af styrtet, der skete under en prøvekørsel af enkeltstarten i etapeløbet Critérium du Dauphiné i juni 2019.

Froome har kæmpet ihærdigt for at komme sig fra de skader.

INEOS-stjernen fik i november fjernet en metalplade i hoften og skruer i albuen.

Den 34-årige kenyanskfødte brite vil fortsat have en metalstang siddende i lårbenet. Den skal Chris Froome have siddende resten af livet.

INEOS-rytteren var for første gang tilbage på cyklen i slutningen af august. Selvom Chris Froome har været i stand til at cykle, har han haft problemer at gå, da metalpladen i hoften trykkede på nogle sener, der forårsagede smerter.

Hvis det lykkes Chris Froome at vinde Tour de France næste år, vil han tangere rekorden for flest sejre i løbet. Froome har tidligere vundet den franske Grand Tour i 2013, 2015, 2016 og 2017.