Cykling

INEOS-chef støtter Froome i Tour de France-jagt

Chris Froome går efter endnu en gul trøje. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Dave Brailsford står bag Chris Froome i jagten på den femte Tour-sejr, selvom briten har været skadet.

Han har vundet den fire gange før.

Og hvis det står til Chris Froome selv, kommer han også til at vinde den fem gange – den gule trøje i Tour de France.

INEOS-stjernen kæmper dog hårdt med at komme tilbage i topform, efter han i juni sidste år styrtede under en prøvekørsel af enkeltstarten i etapeløbet Critérium du Dauphiné og fik brud på lårben, hofte, albue og flere ribben samt pådrog sig indre skader.

Dog mener INEOS-chefen Dave Brailsford stadig, at drømmen om gult er inden for rækkevidde.

- Efter hans uheld har han arbejdet utroligt hårdt. Han putter alt det mod og har den målrettethed ind i sin træning, der førte ham til at vinde syv Grand Tours. Han gør alt for at være klar til starten af Touren 2020, siger Dave Brailsford til Gazetta dello Sport.

- Ingen skal undervurdere Froome. Holdet og ham selv gør alt for, at han er klar til Tour-starten i Nice 27. juni.

Hvis det lykkes Chris Froome at vinde Tour de France næste år, vil han tangere rekorden for flest sejre i løbet. Froome har tidligere vundet den franske Grand Tour i 2013, 2015, 2016 og 2017.

Er tilbage på cyklen

I de seneste dage har der været historier om, at briten måtte forlade en af INEOS' træningslejr, da tingene ikke forløb, som han havde håbet på.

Men dette afviser han selv som noget vrøvl.

- Jeg var sidst på træningslejr i starten af december. Min genoptræning går godt, og jeg tager på træningslejr igen torsdag, skrev Chris Froome.

INEOS-stjernen fik i november fjernet en metalplade i hoften og skruer i albuen, han havde fået opereret ind efter styrtet.

Den 34-årige kenyanskfødte brite vil fortsat have en metalstang siddende i lårbenet. Den skal han have siddende resten af livet.

INEOS-rytteren var for første gang tilbage på cyklen i slutningen af august. Selvom Chris Froome har været i stand til at cykle, har han haft problemer at gå, da metalpladen i hoften trykkede på nogle sener, der forårsagede smerter.