Riis indkalder til pressemøde - bliver medejer af World Tour-hold

Ifølge TV 2 SPORTs opslysninger bliver Bjarne Riis og selskabet Virtu Cycling medejer af World Tour-holdet Team NTT.

Virtu Cycling, hvor Bjarne Riis er medejer, indkalder til pressemøde onsdag eftermiddag.

Bjarne Riis vil fortælle "spændende nyt om fremtiden", oplyser cykelholdet i en pressemeddelelse.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger bliver Riis og Virtu Cycling medejere af det sydafrikanske World Tour-hold Team NTT, hvor Bjarne Riis bliver sportslig ansvarlig med titlen manager.

Samme oplysninger erfarede B.T. tidligere tirsdag.

Til stede på pressemødet vil være blandt andre Bjarne Riis, der er medejer af Virtu Cycling, Anders Gram fra holdets ledelse og rigmanden Lars Seier Christensen, der også er medejer.

Pressemødet finder sted på Hotel D'Angleterre i det centrale København onsdag klokken 15.

Skal bringe en sponsor

Flere medier har i længere tid spekuleret i, at Bjarne Riis skulle være på vej til at blive en del af ejerkredsen på det nuværende World Tour-hold Team NTT, der til og med den forgangne sæson hed Dimension Data.

Udover medejerskabet og titlen som manager er det ifølge TV 2 SPORTs oplysninger planen, at Riis selv kan bringe en sponsor til holdet fra 2021-sæsonen.

NTT's sponsorat løber - som det ser ud nu - til og med 2020-sæsonen.

Ifølge Ekstra Bladet har Bjarne Riis gennem en periode haft en finger med i spillet, når NTT har ansat nye folk - med henblik på en mulig overtagelse af holdet på et tidspunkt. En lang række personer fra Riis' tid som holdejer er ifølge Ekstra Bladet blevet en del af holdet.

Herunder Lars Michaelsen, der var sportsdirektør på Riis' hold. Han er blevet ansat som ledende sportsdirektør. Også Lars Bak, der netop har kørt sin sidste sæson som aktiv, er kommet til som assisterende sportsdirektør.

Endnu en dansker pĂĄ vej

De danske ryttere Michael Valgren og Andreas Stokbro kører også for holdet. Førstnævnte blev hentet til Tinkoff-Saxo i 2014 af Bjarne Riis.

TV 2 SPORT erfarer, at den danske rytter Michael Carbel også får en kontrakt på holdet fra og med denne sæson.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Andreas Stokbro, der ikke ønsker at kommentere oplysningerne om Virtu Cyclings medejerskab.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de øvrige involverede parter.

Lukkede to hold i 2019

I sommeren 2019 blev det meddelt, at Virtu Cycling lukker kvindeholdet ned, og i oktober kom det frem, at Team Waoo pĂĄ herresiden ogsĂĄ blev lukket ned.

Tilbage i februar 2016 holdt Bjarne Riis også et pressemøde på Hotel D'Angleterre, og dengang var målet at skabe et World Tour-hold.

Næsten fire år senere er den ambition tilsyneladende ikke lagt i graven, selv om planerne endnu ikke er gået som håbet.

Lars Seier Christensen var med på pressemødet i 2016, og han ytrede sig i en nytårstale for en uge siden på Facebook om de fortsat storstilede planer.

- Og så er der nok mange, der tænker ... hvad pokker sker der med det cykelhold? Og jeg medgiver, at det har taget længere tid, end Bjarne Riis og jeg regnede med, da vi startede projektet i 2016.

- Men det er fortsat vores mål at være med på højeste niveau, når Touren starter i København i 2021, skrev Lars Seier Christensen 31. december.

Tidligere blev Bjarne Riis og co. også kædet sammen med et opkøb af World Tour-holdet Katusha, men det blev afvist.

Katusha blev siden overtaget af holdet Israel Cycling Academy.