Cykling

Valgren glæder sig til at arbejde med Bjarne Riis igen

Michael Valgren håber på, at Bjarne Riis kan være med til at give det sidste puf, så Valgren finder sit høje niveau fra forrige år.

Der er særlig ét genkendeligt ansigt blandt rytterne, når Bjarne Riis torsdag støder til Team NTT's træningslejr i det sydvestlige Spanien.

Michael Valgren kørte fra 2014-16 under Riis hos Tinkoff-Saxo og har siden 2019 været en del af det sydafrikanske hold, som Riis sammen med Virtu Cycling nu er blevet medejer af.

- Det er jeg glad for. Det bliver et godt gensyn med Bjarne. Han er en stor mand i dansk cykelsport. En, man altid har set op til. Så jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham igen, siger Valgren til TV 2 SPORT.

Håber på personlig opblomstring

Da Bjarne Riis stod i spidsen for det danske CSC, som over årene ændrede navn via forskellige sponsorer, var det med fokus på holdånden. Blandt andet blev den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen hevet ind, og alle ryttere og folk omkring holdet var på overlevelsestur.

- Bjarne kan som ingen anden formå at bygge et vanvittigt godt hold op omkring sig. Jeg er sikker på, at vi sikkert får et helt andet hold at se i 2020 og han kan trykke på nogle knapper, som kan få det bedste frem i os ryttere og staff, fortæller den danske rytter.

Selv håber Michael Valgren også, at Bjarne Riis kan hjælpe med at give ham 'det sidste skub'. Efter at have vundet Amstel Gold Race, Omloop Het Nieuwsblad og en fjerdeplads i Flandern Rundt i 2018, havde han et personligt formdyk sidste år. Ligesom resten af World Tour-holdet også havde det.

- Det er nok over hele linjen, vi har manglet noget. Der skal lægges en ny hård linje. Bjarne har nogle principper, og når de bliver aktiveret, er jeg sikker på, vi nok skal få nogle gode resultater.

- Jeg tror også, jeg kan komme endnu højere op. Det er det, jeg stiler efter. Og det er ikke, fordi jeg ikke er seriøs og ambitiøs, men måske det kan rykke det sidste at få Bjarne ind som team manager, siger Valgren.

Efter årene hos Tinkoff-Saxo kørte han for Astana, inden han sidste år skiftede til Dimension Data. Fra denne sæson skifter holdet navn til Team NTT.