Cykling

Ung dansker forlænger med Quick-Step

22-årige Mikkel Honoré har føjet yderligere et år til sin nuværende kontrakt, så han fortsætter på Deceuninck-Quick Step frem til udgangen af 2021.

Der vil også næste år være mindst tre danskere at finde på det mest vindende cykelhold på World Touren, Deceuninck-Quick Step.

Kasper Asgreen og Michael Mørkøv har allerede papir på, at de er tilknyttet det belgiske mandskab til og med næste sæson, og ved holdpræsentationen på Deceuninck-Quick Steps træningslejr i spanske Calpe blev det så offentliggjort, at også Mikkel Honoré bliver en del af holdet i 2021.

- Det er helt fantastisk. Jeg er super glad for det sidste år, jeg har haft på holdet, siger Mikkel Honoré til TV 2 SPORT.

- Alt på holdet fungerer perfekt, og for min udvikling og fremtid kan jeg ikke se noget bedre sted for mig. Da Patrick Lefevere kom og spurgte mig efter sæsonen, havde jeg ingen tvivl overhovedet. Jeg ser mig selv forsætte i lang tid på Deceuninck-Quick Step.

Har overrasket chefen

Mikkel Honoré kørte i efteråret 2018 som stagiaire for Quick-Step-holdet og imponerede så meget, at han blev belønnet med en toårig kontrakt.

Den første sæson som professionel på det belgiske hold bød blandt andet på Grand Tour-debut i Giro d’Italia, hvor Honoré fik vist sit værd som en vigtig hjælperytter.

Men det er især danskerens alsidighed, der har skabt respekt hos den øverste chef på Deceuninck-Quick Step, Patrick Lefevere.

- Jeg elsker, når unge mennesker overrasker mig. Mikkel har gjort et fantastisk stykke arbejde, og jeg synes, at folk skal blive belønnet med tillid, hvis de præsterer godt.

- Han er en rytter, vi kan sætte ind i et hvilket som helst løb. Han forsvarer sig virkelig godt på stigningerne, han kan køre de flamske løb. Han er en meget polyvant rytter, lyder det fra Lefevere.

Mikkel Honoré starter 2020-sæsonen ud med at køre Tour of Colombia, der begynder 11. februar. Senere venter den italienske nyklassiker Strade Bianche, inden han skal køre Volta Ciclista a Catalunya og Tour of Turkey som optakt til Giro d’Italia.