Cykling

Chefen er imod stjernes Giro-debut: '20-årige børn bør ikke køre en Grand Tour'

Quick Step-holdejer, Patrick Lefevere, vil personligt sørge for, at Remco Evenepoel ikke gennemfører Giro d’Italia, hvis han er for udmattet.

Fredag meddelte et af cykelsportens største talenter Remco Evenepoel, at han i år får sin Grand Tour-debut, når Giro d’Italia begynder den 9. maj.

Det er dog ikke alle omkring det belgiske mandskab, der er begejstrede for den idé. Holdejeren hos Deceuninck-Quick Step mener ganske enkelt, at det er for tidligt for den unge belgier at skulle køre et tre uger langt cykelløb.

- Han fylder kun 20 år i slutningen af januar. Jeg mener ikke, 20-årige børn bør køre en Grand Tour. Jeg vil beskytte ham mod sig selv, og den store vrede verden, siger Patrick Lefevere til TV 2 SPORT.

- Det bliver en stor oplevelse for ham. Vi lader ham starte og ser, hvad han er i stand til. Hvis jeg ser, at han er udmattet fysisk mod slutningen, vil jeg personligt selv tage fat i kragen på ham og sørge for, at han ikke fortsætter i løbet.

Vil udgå, hvis kroppen er tømt

Remco Evenepoel er i gang med sin blot anden sæson som professionel.

Efter en imponerende første sæson, hvor han blandt andet blev den yngste vinder nogensinde af et WorldTour-løb med sejren i Clásica San Sebastián, mener den 19-årige belgier, at han er klar til at prøve kræfter med et treugers etapeløb.

- Jeg vil bare se, hvordan det er at være i en Grand Tour, og hvordan min krop reagerer efter hver etape. Hvis min krop er tømt, vil jeg udgå og tage hjem, forklarer Remco Evenepoel, der alligevel ikke går ind til løbet uden ambitioner.

- Løbet starter selvfølgelig med en enkeltstart på ti kilometer. Jeg vil køre de ti kilometer så hurtigt som muligt, og man ved aldrig, om det kan ende med en lyserød førertrøje. Der er en masse gode enkeltstartsryttere i Giroen, så det bliver svært.

- Jeg er en vinder, så jeg vil se, hvor langt jeg kan nå på bjergetaperne. Men hvis der er en dag, jeg har det dårligt, må jeg bare falde tilbage. Jeg tager afsted uden stress.

Selvom det formentlig ikke bliver i år, at Remco Evenepoel kan dyste med om sejren i Giro d’Italia, så kan han sagtens se sig selv løbe med det eftertragtede snoede guldtrofæ i fremtiden.

- Det er mit mål at blive en rytter, der kan vinde Grand Tours, lyder det fra Deceuninck-Quick Step-talentet.

For Remco Evenepoel begynder sæsonen i det argentinske etapeløb Vuelta a San Juan senere på måneden. Herefter skal han køre Volta ao Algarve, Tirren-Adriatico og Ardenner-klassikerne, før han stiller til start i Giro d’Italia.