Cykling

Valgren ’blev to centimeter højere’ efter Riis’ motiverende ord

De danske ryttere på Team NTT ser frem til samarbejdet med Bjarne Riis, der kan bringe holdet til nye højder.

Bjarne Riis kun har været sammen med Team NTT-rytterne i en lille uge, men han har allerede haft stor indflydelse på holdet.

Det fortæller Michael Valgren, der i disse dage er sammen med Riis og holdet i det sydlige Spanien, hvor den nye holdejer for første gang får set sine ryttere an. Her fortæller Valgren, at Riis’ tilstedeværelse allerede har gjort en forskel for ham.

- Bjarne har været her i fire-fem dage, og det har løftet holdet på en eller anden måde. Vi sidder længere ved middagsbordet og snakker, og der er bare en eller anden ild i øjnene på holdet. Det er fedt, og det er det, vi har manglet, siger Valgren til TV 2 SPORT på træningslejren i Calpe.

- Bjarne er pisse god til at observere. Han kan give dig en masse god feedback. Han kom hen til mig og sagde: "Du ser fandeme godt ud". Og jeg tror, han mener det, for ellers siger han det ikke. Men det løfter mig, og jeg bliver lige to centimeter højere. Sådan nogle små ting gør så meget for en cykelrytter, for vi er så meget mentalt på. Hvis du får ros fra ledelsen og Bjarne, så er du klar.

Valgren og Riis har tidligere arbejdet sammen i 2014 og starten af 2015, hvor Riis var manager på Tinkoff-Saxo-holdet.

Dengang delte Bjarne Riis sit ejerskab med karismatiske Oleg Tinkov, og Valgren kunne fornemme, at det tærede på kræfterne.

- Jeg kan ligesom se, at Bjarne er tilbage. Da jeg var hos Bjarne i 2014 og 2015, tror jeg, at han var kørt lidt træt. Jeg har ikke arbejdet så meget med ham tidligere, jeg har kun hørt, hvor god han var. Han er super passioneret, siger Valgren.

Han har en meget god begrundelse for de ændringer, han kommer med

Andreas Stokbro

Carbel er fortrøstningsfuld

En anden, der tidligere har arbejdet sammen med Riis, er 24-årige Michael Carbel. Han kørte i den seneste sæson for Riis' nu lukkede kontinentalhold, Team Waoo. Han er nu rykket med holdejeren og har taget skridtet op på World Touren.

Han er sikker på, at de ændringer, Riis foreslår, kommer til at flytte holdet i den rigtige retning.

- Han kommer altid med gode inputs, og han ved, hvad han snakker om. Så jeg er fortrøstningsfuld og er super glad for at arbejde sammen med ham. Der er god kemi, og der er styr på det hele.

- Han sidder oppe i helikopteren, kigger ned og retter de ting, der skal rettes. Jeg er helt sikker på, at Bjarne laver de ting, han mener, der er de rigtige, siger Carbel.

En stille og rolig mand

22-årige Andreas Stokbro er den tredje og sidste danske rytter på holdet. Stokbro har ikke arbejdet med Riis tidligere, da han kommer fra prokontinental-holdet Riwal Readynez, der konkurrerede med Waoo-teamet i Danmark.

Han ser dog frem til at køre på højeste niveau og til at lære af Riis.

- Jeg tror helt klart, at det bliver spændende. Han har observeret, lært os ryttere at kende og er allerede kommet med nogle små ændringer, så jeg tror, at det bliver et godt samarbejde.

- Han er en meget stille og rolig mand, der tænker over, hvad han gør. Han har en meget god begrundelse for de ændringer, han kommer med. Det skal nok blive godt. Han lægger meget fokus på holdånden og sammenholdet, siger Stokbro.

Bjarne Riis er glad for at være tilbage på World Touren. Video: Bo Bentsen

Team NTT åbner sæsonen i Tour Down Under, der køres fra 21. til 26. januar – dog har de ingen danskere ryttere med til start.

Du kan se hele løbet på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.