Cykling

Lars Bak i helt ny rolle: Skal vænne mig til ikke at blive serviceret

Efter 18 sæsoner som professionel cykelrytter, er Lars Bak i år tiltrådt som assisterende sportsdirektør på NTT Pro Cycling.

To hjul er skiftet ud med fire for 40-årige Lars Bak i 2020.

Paris-Tours sidste år blev sidste gang silkeborgenseren trampede rundt i pedalerne på den professionelle cykelscene, og nu har han taget hul på et nyt kapitel med jobbet som assisterende sportsdirektør på NTT-holdet.

- Der er rigtigt mange nye ting at vænne sig til. Man skal lige pludselig servicere rytterne, hvorimod sidste år blev jeg serviceret, siger Lars Bak til TV 2 SPORT.

- Det er helt klart en omvæltning at sidde bagved rytterne. Men dag for dag bliver det mere og mere spændende. Jeg vænner mig mere til det og lærer noget nyt hver dag.

Føler sig klar til første løb

I sin sidste sæson som professionel cykelrytter var Lars Bak en del af Dimension Data, der i år har skiftet navn til NTT og for nylig fik Bjarne Riis som medejer og team manager.

Siden sit stop som rytter har Bak skulle tage ved lære af det øvrige performance team på holdet, og inden længe skal han i ilden til sin første opgave som assisterende sportsdirektør, der bliver det franske løb Grand Prix Cycliste la Marseillaise.

- Jeg føler, jeg er klar nu, og jeg glæder mig til det første løb i februar. Jeg kender selvfølgelig mange af de cykelløb, vi kommer til at køre og har kørt dem mange gange, men lige pludselig, så skal man ikke sidde på cyklen, så skal man sidde i bilen.

- Nu skal jeg sætte sig meget mere ind i ruterne og formidle det til rytterne. Det er det, der er vigtigt som sportsdirektør. Det er en proces, som jeg er i gang med at lære nu, lyder det fra Lars Bak.

Udover Lars Bak har NTT-mandskabet også danskerne Lars Michaelsen og Daniel Foder som sportsdirektører i denne sæson.