Cykling

Valgren fik hård start som far: - Nu får den fuld smadder, når jeg er afsted

Michael Valgrens søn Axel kom til verden seks uger for tidligt og gav en svær begyndelse som forældre for NTT-rytteren og konen Sidsel.

26. november 2019 er en dato, som cykelrytteren Michael Valgren formentlig aldrig vil glemme.

Her blev den 27-årige thybo far for første gang, da hans kone Sidsel fødte sønnen Axel. Den første tid efter Axel kom til verden var dog ikke helt nem for det nybagte forældrepar.

- Min søn Axel blev født næsten seks uger for tidligt, så det var en hård start med næsten tre uger på hospitalet i Monaco, siger Michael Valgren til TV 2 SPORT.

- Det er ikke ligesom i Danmark, hvor man får et rum med ham, så vi sov derhjemme. Det var ret hårdt for min kone og også hårdt for mig, når man ser hun er ked af det.

Sidenhen er sønnen Axel kommet til hægterne, og der er igen kommet ro på i hjemmet i Monaco.

- Nu er alt godt. Han vokser, spiser, sover og skider. Det går virkelig godt nu, så det er skønt.

Den hårde begyndelse som far er dog ikke noget, der har kunnet overskygget glæden ved at få et nyt medlem i familien Valgren Hundahl.

- Det er sjovt med sådan en lille gut. Med det samme, han kommer ud af min kone Sidsel, så elsker du ham bare, og du kender ham ikke en gang. Du er klar til at gøre alt for den lille skabning, fortæller Valgren, der i øjeblikket er på træningslejr med sit hold i Alicante-provinsen i Spanien.

Håber at fortsætte trend

I 2019 formåede thyboen ikke at hente de samme flotte resultater, som han gjorde i 2018, hvor han blandt andet vandt Amstel Gold Race og Het Nieuwsblad.

Men den nye titel som far kan måske give et ekstra boost på landevejen til Michael Valgren. Tidligere er Jakob Fuglsangs palmares vokset betragteligt, efter han blev far i 2017.

- Jeg kan mærke, at når jeg er væk, så gør jeg mere ud af det. Nu får den fuld smadder, når jeg er afsted, fordi jeg er afsted fra noget vigtigt.

- Jeg har hørt fra mange ryttere, der siger, at når man får et barn, så kører man stærkt på cykel det år, hvor man får det og året efter. Så jeg håber, jeg kan fortsætte den trend. Det kunne være fedt, lyder det fra NTT-rytteren.

Bjarne Riis, der for nylig tiltrådte som medejer og team manager på NTT, mener også, at rollen som far muligvis kan have en positiv virkning på Michael Valgren præstationer i 2020.

De to kender hinanden fra deres fælles fortid på Tinkoff-Saxo hvor Bjarne Riis var sportsdirektør, mens Michael Valgren var rytter.

- Forhåbentlig er det en positiv faktor og en bonus for ham, og det kan måske give ham noget ekstra motivation.

- Jeg synes, han ser super skarp ud. Jeg føler, han er et rigtig godt sted lige nu med sig selv. Det er det vigtigste. Jeg har en super mavefornemmelse omkring Michael. Han vil, og jeg ved, han kan, siger Bjarne Riis.

Michael Valgren kører sit første løb 2. februar, hvor han stiller til start i det franske løb Grand Prix Cycliste la Marseillaise. NTT-rytterens mål i foråret bliver Flandern Rundt og Amstel Gold Race.