Cykling

Fuglsang-sejr får Tour-boss til at beholde klassikerrute

Ruten til Liège-Bastogne-Liège er uændret, for årgang 2019 med Fuglsangs sejr var en stor succes, mener ASO.

Liège-Bastogne-Liège er cykelsæsonens ældste klassiker, men fornyelse fryder, mener arrangøren, som er svært tilfreds med Jakob Fuglsangs vej til sejren i 2019 med flere angreb - og solokørsel tilført et skvæt adrenalin.

Direktøren for Tour de France, Christian Prudhomme, som også er chef for den belgiske klassiker, har valgt at følge samme opskrift i år.

- Jeg er meget tilfreds med ændringen af ruten med målstregen inde i hjertet af Liège. Det er en storslået finale, som nu udspiller sig tidligere efter en reel kappestrid, siger Prudhomme ved præsentationen af årets rute i Liège.

I 27 år lå målstregen i Liège-forstaden Ans, hvilket gav én - og en halv - ekstra stigning til og med 2018.

Det medførte ifølge Prudhomme et mere låst løb, hvor ingen havde mod til at åbne løbet, som år efter år blev afgjort i en mindre gruppespurt.

Fuglsang i solosejr

Sidste år greb Fuglsang chancen, da Michael Woods angreb, og sammen med Davide Formolo rykkede trioen fri på Roche-aux-Faucons, der også i år er sidste kategoriserede stigning i løbet.

- Sidste år var en ægte dyst på Roche-aux-Faucons, hvor vi så en vinder, der angreb 15 kilometer fra mål. Først var de tre, der fik et hul, og derpå angreb Fuglsang og kørte alene mod mål.

- Men det sluttede ikke der. For det kunne være gået galt på et splitsekund. Havde Fuglsang ikke været en linedanser, ville han have ligget og rodet rundt på asfalten, siger Prudhomme om situationen, hvor Fuglsangs baghjul skred ud på en nedkørsel.

Håber på samme underholdning

Prudhomme håber på et lignende show i år, og han mener, at de unge talenter vil give yderligere liv til løbet og byde Fuglsang og Julian Alaphilippe op til dans langt fra mål.

Han nævner Remco Evenepoel, Mathieu van der Poel og Tadej Pogacar som indlysende aspiranter.

Det afgørende for Tour-bossen er, at "beslutningsfasen er blevet længere" med en målstreg inde i byen og med Roche-aux-Facons 15 kilometer fra mål.

Arrangøren ASO havde også skruet op for showet i præsentationen af de to klassikere Flèche-Wallonne og Liège-Bastogne-Liège, der tirsdag var gjort til en miniudgave af den årlige afsløring af ruten til Tour de France.

Flankeret af belgiske borgmestre og rutechefen gennemgik Prudhomme de to løb med videoklip og taler i en biografsal i Liège, der til lejligheden var fyldt med skolekasser, tidligere cykelryttere med store maver og journalister.

I et spejl af realiteterne fra april 2019 var Fuglsang hovedrolleindehaver med sin andenplads i Flèche-Wallonne og sejren i Liège-Bastogne-Liège.