Cykling

Bjarne Riis: - Send mig i fængsel, hvis jeg fejler

Som team manager hos NTT lover Bjarne Riis, at han aldrig vil snyde igen. Ellers skal han smides i fængsel.

Bjarne Riis kalder sig en forandret mand og lover ikke at begå samme slags fejl som tidligere i karrieren.

Det siger Riis, der er blevet medejer og team manager for NTT, i et interview med cykelhjemmesiden velonews.com.

- Jeg vil aldrig nogensinde begå de fejl igen. Hvis jeg fejler, så send mig i fængsel, siger Bjarne Riis.

I sin aktive karriere brød Bjarne Riis reglerne og indrømmede i 2007 at have taget doping.

Riis vandt Tour de France i 1996 og står stadig noteret for sejren, selvom han 11 år senere indrømmede, at EPO hjalp ham mod triumfen.

I 2000 blev Riis holdejer, og selvom der har kørt dopingsyndere på holdet, har han hele tiden holdt fast i, at han ikke har kendt til det.

- Jeg har absolut forandret mig. Jeg ved, at en dopingskandale kan ødelægge cykelsporten, og det vil ødelægge mig og min familie.

- Det er ikke en verden, jeg ønsker at være en del af. Jeg har set den pris, man skal betale, siger Bjarne Riis.

Ryttere som Michael Rasmussen, Jörg Jaksche og Tyler Hamilton har efter deres karrierer udtalt, at Riis var bekendt med deres snyd.

Dopingspørgsmålet er næppe et, Bjarne Riis nogensinde slipper for at skulle forholde sig til.

Det blev da også bragt op, da han i starten af året blev præsenteret som ny medejer og team manager på det sydsafrikanske World Tour-hold.

Efter Riis havde besvaret spørgsmålet, brød rigmanden Lars Seier Christensen, der sammen med Riis ejer selskabet Virtu Cycling, ind.

- Jeg synes egentligt - må jeg være ærlig at sige - at det ville klæde mange mennesker snart at lægge det på hylden, for 12 år er lang tid, og jeg synes egentligt, at det er lidt uretfærdigt, sagde han,

- Jeg håber, at folk kan fokusere på det gode i det her, og at vi kommer til at tilføre cykelsporten noget godt. Jeg ved jo af personlige erfaringer, hvor jeg har observeret Bjarne på første række i mere end et årti, at han har en unik forståelse af cykelsporten og en unik tilgang til, hvordan man lægger strategien, og hvordan man udvikler rytterne. Det håber jeg, at han får den kredit for, som han fortjener.

Lars Seier Christensen har været sammen med Riis om cykelprojekter siden 2008, hvor han og Saxo Bank blev sponsor for Riis' hold.