Cykling

Richie Porte vinder Tour Down Under for anden gang

Richie Porte takker Mads Pedersen og sine øvrige holdkammerater for den samlede sejr i Tour Down Under.

Australieren Richie Porte (Trek) vinder for anden gang cykelløbet Tour Down Under i Australien.

Det står klart efter sjette og sidste etape af cykelløbet natten til søndag dansk tid, hvor australieren passerede målstregen som nummer to.

- Det er en fantastisk følelse at vinde løbet igen. Det var en hård dag, og flere gange troede jeg, at den samlede sejr ikke var mulig. Men drengene skal have stor kredit for næsten egenhændigt at få mig tilbage i front.

- Folk er hurtige til at udpege Mads Pedersen som min støtte, fordi han er verdensmester, men alle mine andre holdkammerater var også fantastiske, siger Richie Porte i en pressemeddelelse fra Trek.

Etapen sluttede på stigningen Willunga Hill, hvor den britiske rytter Matthew Holmes var den eneste udbryder, som Porte ikke kunne hægte af, og Holmes endte med at bryde Portes stime med seks sejre i træk på Willunga Hill.

Inden dagens etape lå sydafrikanske Daryl Impey (Mitchelton-Scott) på førstepladsen med to sekunder fra Porte, men på sjette etape kunne Impey ikke holde tempo på sidste stigning og tabte mere end 30 sekunder.

Mørkøv bedste dansker

34-årige Richie Portes er holdkaptajn for den danske verdensmester Mads Pedersen. Den australske cykelrytter vandt Tour Down Under for første gang i 2017.

I 2015, 2016, 2018 og 2019 sluttede Porte som nummer to.

Ingen af feltets fire danske ryttere er blandt de ti øverste i den samlede stilling, ligesom danskerne heller ikke placeret sig i top-10 på løbets sidste etape. Mørkøv blev den bedste dansker samlet på en 64.-plads.

Bedre gik det dog natten til lørdag dansk tid for de danske ryttere.

Her kom Michael Mørkøv (Quickstep) på fjerdepladsen, mens Mads Pedersen fik etableret et udbrud og på et tidspunkt havde et forspring på to minutter.