Tour de France

6. etape | Le Teil > Mont Aigoual | 3. september

6. etape af Tour de France 2020 starter i Le Teil og slutter i Mont Aigoual. Den er 191 kilometer lang. Se profil, favoritter og analyse senere her.

TDF etapeprofil 06
  • Etapetype: Kuperet
  • Længde: 191 km
  • Etapen køres den 3. september

Det først jeg tænkte, da jeg så etapen

En etape, man godt kan undervurdere.

Nøglepunkt

Col de la Lusette er stigningen, hvor udskilningen skal ske og huldet slås.

Bjergprofil: Etape 06 - Mont Aigoual

Hvis jeg var sportsdirektør

På Ineos ville jeg tidligt på Col de la Lusette sætte pres på de andre, så Bernal kunne prøve et angreb. De har om nogen holdet til at gøre det.

Betydning for klassement

Det er endnu et bjergslag og derfor vigtig for klassement. Hvis du som klassementsrytter igen i dag taber lidt tid, så må du nok indse, at det bliver svært at komme til tops på podiet. En dårlig dag kan alle have, to er lidt for meget.

Dagens dansker

Niklas Eg kan sagtens få en vigtig rolle, og hvis han sidder med i udbrud, kan han bruges for Richie Porte og Bauke Mollema langt ind i finalen.

Ruten

Er det et bjerg med et par nedkørsler undervejs, eller er det tre selvstændige stigninger, der afslutter etapen? Det er et godt spørgsmål, og gode spørgsmål kan ikke altid besvares godt.

Hvis du anskuer det som det første, er den afsluttende stigning 34 km lang med 3,9 %. Altså samme længde som Val Thorens-stigningen, der sluttede sidste års Tour de France. Dog havde Val Thorens højere stigningsprocent.

Der, hvor jeg vil hen med dette, er, at du bestemt ikke skal undervurdere denne etape, selvom den afsluttende del af bjerget kun stiger med fire procent i snit over otte km, hvilket en professionel rytter altså ikke frygter. Der er dog en del stigninger i benene inden, så ryttere kommer til at have rigtig meget akkumuleret syre i benene.

Rytterne bliver virkelig udfordret op ad Col de la Lusette, som er en led stigning. Et par km inden toppen stiger den en kilometer med 12 procent i snit. Det kunne meget vel være her, at angrebet skulle sættes ind. I drømmescenariet har man så en hjælper, der har været i udbrud på toppen, der kan føre på den korte nedkørsel og et godt stykke op imod mål.

Selv hvis man er på egen hånd, kan man dog godt have held med sit forehavende, da der kun er 13,5 km ind fra toppen af Col de la Lusette, og hovedparten af vejen er opad. Det kræver dog, at man har slidt nogle af de andre holds hjælperyttere op.