Cykling

Riwal-sportsdirektør kalder wildcard til klassiker for 'et superscoop'

Riwal-Readynez skal til april køre holdets første World Tour-løb. Det danske Prokontinental-hold har fået et wildcard til klassikeren Amstel Gold Race, hvor de går efter en placering i top-10. Torsten Christensen

Det danske prokontinental-hold Riwal-Readynez har fået et wildcard til cykelklassikeren Amstel Gold Race. Her går de efter et topresultat.

Riwal-Readynez skal i april køre holdets første World Tour-løb, efter de har fået et af de seks wildcards til forårsklassikeren Amstel Gold Race.

- Det er det ypperste. Vi er glade og stolte over at få tildelt wildcardet, siger sportsdirektør hos Riwal-Readynez Michael Blaudzun til TV 2 SPORT.

- Det er sindssygt vigtigt for vores videre færden som hold at komme ud og få mulighed for at køre med de allerbedste.

Det danske prokontinental-hold er sponsoreret af det hollandske firma Riwal, og derfor har invitationen til Hollands største cykelløb længe været på ønskelisten.

- Det har været et mål siden sidste år, at vi ville gøre alt for at have en chance for at komme med i Amstel God Race. Det er et superscoop for os alle, siger Michael Blaudzun.

Vil køre med i finalen

Den danske sportsdirektør ser invitationen som et skulderklap og som en anerkendelse af holdets præstationer, siden det sidste år rykkede op på cykelsportens næstøverste niveau. Derfor kommer Riwal også til Amstel Gold Race med ambitioner om at køre offensivt cykelløb.

Jeg synes, standarden er rigtig høj – absolut det højeste der har været i min tid på holdet.

Michael Blaudzun, Sportsdirektør Riwal-Readynez

- Vi kommer for at prøve at lave nogle gode resultater, når vi er der. Vi skal ud at være offensive fra starten af og være med i den første del af cykelløbet.

- En placering i top-10 er drømmescenariet. Det er det, vi skal skyde efter. Så ved jeg godt, det er megasvært at opnå, men vi skal sætte barren højt, og det gør vi så. Det kan lade sig gøre, og det skal vi tro på, siger Michael Blaudzun.

21-årige Andreas Kron er én af det ryttere, Michael Blaudzun håber, kan levere et stort resultat i Amstel Gold Race.

Han fremhæver blandt andre den 21-årige dansker Andreas Kron, der sidste år blev nummer fem i Belgium Tour og ved U23-VM, som en af dem, der kan levere et topresultat.

Amstel Gold Race køres 19. april i det kuperede sydhollandske Valkenburg-område. Sidste år blev det vundet af stortalentet Mathieu van der Poel, mens danske Michael Valgren vandt i 2018.

Skulle have kørt aflyste løb

Riwal-Readynez forbereder sig lige nu til sæsonstarten med en træningslejr i Spanien, og Michael Blaudzun er glad, for det han ser.

- Vi har nogle rigtig gode indikationer hernede. Jeg synes, standarden er rigtig høj - absolut det højeste der har været i min tid på holdet. Så det ser fornuftigt ud, og vi glæder os, siger Michael Blaudzun.

Riwal-Readynez indleder sæsonen 4. februar i Tour of Saudi Arabia. Faktisk skulle holdet efterfølgende have kørt Tour of Oman og kinesiske Tour of Hainan, men begge løb er aflyst.