Cykling

Hjertefejl tvinger INEOS-veteran til karrierestop

Den tidligere verdensmester i enkeltstart Vasil Kiryienka har kørt sit sidste løb som professionel cykelrytter.

38-årige Vasil Kiryienka indstiller sin karriere fra dags dato.

En hjertefejl tvinger hviderusseren til at stoppe. Det meddeler hans hold, Team INEOS, torsdag i en pressemeddelelse.

- Det er en virkelig trist dag for mig, men det er den rigtige beslutning baseret på de råd, jeg har fået af den medicinske stab. Jeg har haft en vidunderlig karriere og nydt hvert et minut af at cykle med dette hold.

- Det har været en utrolig rejse, og jeg er så taknemmelig for den støtte, jeg har modtaget gennem min karriere, lyder det fra verdensmesteren i enkeltstart i 2015.

Stor ros fra chefen

Sidste år meddelte Team Sky - det daværende Team INEOS - at Kiryienka var ude på ubestemt tid på grund af en hjertefejl.

Han gjorde comeback i Romandiet Rundt i slutningen af april og nåede også at vinde enkeltstarten ved European Games i juni. I sensommeren cyklede han så sin 11. og sidste Grand Tour for Team INEOS ved Vuelta a España.

INEOS-chefen Dave Brailsford ærgrer sig over holdets farvel til den erfarne rytter, som havde en unik evne til at sætte et højt konstant tempo.

- Det er skuffende for Kiry og for holdet. Han er en sand ener og en af de største holdryttere i sin generation. Når en rytter i et udbrud kiggede tilbage og så den åbenblusede Kiry i fronten af feltet og ledte jagten, vidste de, at der dage var talte, siger Brailsford.

Udover VM-titlen i enkeltstart blev det også til fem nationale enkeltstartsmesterskaber og to ved European Games.

I linjeløb nåede det at blive til tre etapesejre i Giro d'Italia, en enkelt i Vuelta a España samt en samlet sejr i Route du Sud i 2011.