- Rapport giver skår i Fuglsangs fantastiske sæson, siger cykelreporter

Jakob Fuglsang er under mistanke for at have samarbejdet med cykelsportens 'persona non grata', den italienske læge Michele Ferrari.

- Det ser ikke godt ud for Jakob Fuglsang, at han nu er under efterforskning af cykelsportens antidopingenhed.

Sådan siger TV 2 SPORTs cykelreporter Søren Reedtz om den danske cykelstjernes mulige forbindelse til den af cykelsporten forhadte dopinglæge Michele Ferrari.

Oplysningerne stammer fra en hemmelig rapport fra cykelsportens uafhængige antidopingenhed, Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), som DR, Politiken og VG har fået fat i.

Søren Reedtz har de seneste 12 år beskæftiget sig med international cykelsport, og han er ikke i tvivl om, hvad de nye oplysninger kommer til at betyde for Jakob Fuglsang.

- Det sætter skår i danskerens ry og rygte og for hans fantastiske 2019-sæson, siger cykelreporteren.

Cykeholdet (Astana, red.) vil ikke slå hånden af Jakob Fuglsang

Søren Reedtz, cykelreporter TV 2

Ingen rygende pistol

Han påpeger, at der indtil videre er tale om indikationer på en forbindelse mellem den danske verdensstjerne og Michele Ferrari, og at der ikke findes en 'rygende pistol'.

Men derfor kan sagen vise sig at være meget alvorlig for Fuglsangs fremtidige karriere.

- Det er alvorligt, selv hvis der 'bare' er en forbindelse til den italienske dopinglæge. For det er strafbart i sig selv at beskæftige sig med Michele Ferrari, som er udelukket på livstid fra cykelsporten, på nogen måde, siger Søren Reedtz.

Ferraris udelukkelse betyder, at det er forbudt for atleter at modtage eksempelvis rådgivning eller vejledning om træning fra Ferrari.

Hvis det ikke bliver overholdt, giver det en udelukkelse på op til to år.

Lempelig antidoping politik

Ifølge cykelreporteren kan den mulige forbindelse mellem verdensranglistens aktuelle nummer tre og Michele Ferrari være skabt af Fuglsangs kasakhiske Astana-hold.

General manager for Astana, Alexandre Vinokourov, har selv tidligere haft forbindelser til den italienske dopinglæge i sin aktive karriere som cykelrytter.

Og samtidig er Astana-holdet ikke kendt for at føre en speciel striks antidopingpolitik i den internationale cykelverden.

- Astana vil formentlig ikke foretage sig noget konkret, for holdet styres af Alexandre Vinokourov. Cykelholdet vil ikke slå hånden af Jakob Fuglsang, hvorimod andre hold i samme situation kunne tænkes at ville udelukke cykelrytteren, siger Søren Reedtz.

TV 2 SPORT har forsøgt at komme i kontakt med Jakob Fuglsang og Sven Jonker, der er cykelholdets pressechef.

Samtidig arbejder TV 2 SPORT på at få en kommentar fra CADF.