Cykling

Astana afviser: - Vi samarbejder ikke med mistænkelige læger

Rapport tilknytter Jakob Fuglsang med dopinglægen Michele Ferrari, men der er ingen beviser, siger Astana.

Jakob Fuglsangs cykelhold, Astana, giver ikke meget for de beskyldninger, der står i en hemmelig rapport, som DR, Politiken og VG er kommet i besiddelse af.

Jakob Fuglsang har været mistænkt for at arbejde sammen med dopinglægen Michele Ferrari, der har livstidskarantæne fra cykelsport og al øvrig idræt.

Men de mistanker er der slet ikke hold i, skriver Astana i en pressemeddelelse.

- Astana er forpligtet til at kæmpe imod al doping i sport. Holdet kræver af alle rytterne, at de overholder alle forpligtelser i forhold til anti-doping-reglementet, heriblandt at blive associeret med karantæneramte mennesker og læger, skriver de.

- Holdet samarbejder ikke med nogen mistænkelige læger, heriblandt Dr. Michele Ferrari. Rytterne er ikke autoriseret til at konsultere nogen læger uden for holdet - heller ikke for at få nogen som helst madplan eller behandling.

Aktioner ville være sket

Astana understreger ligeledes i pressemeddelelsen, at de har fornyet deres licens for 2020, og "bekræfter dermed, at vi overholder alle forpligtelser inklusiv kampen mod doping".

Holdet er i kontakt med UCI og CADF for yderligere information og vil samarbejde ved enhver henvendelse.

- Men der er ikke åbnet en procedure mod nogen rytter på holdet. Astana tror på, at hvis CADF havde nogen beviser for, at en rytter havde gjort noget forkert, disciplinære aktioner ville have været begyndt med det samme.

Strafbart at rådgive sig med Ferrari

DR, Politiken og norske VG er kommet i besiddelse af en hemmelig rapport, der viser, at Fuglsang i 2019 er blevet efterforsket af Cykelsportens Uafhængige Antidopingenhed (CADF) for forbindelse til dopinglægen.

CADF hyrede et eksternt bureau til at stå for efterforskningen og udarbejde rapporten.

Michele Ferrari er udelukket fra al sport på livstid, da han er dømt for at have hjulpet blandt andre Lance Armstrong med sit dopingprogram. Det er derfor også strafbart at bruge Ferrari som rådgiver, træner eller læge.