Fuglsang afviser kontakt til dopinglæge

Den danske Astana-kaptajn er 'ekstremt bekymret' over, hvordan rygter om hans person kan spredes i pressen, lyder det i en besked til TV 2.

Jakob Fuglsang n√¶gter at have m√łdtes med den omstridte italienske dopingl√¶ge Michele Ferrari.

Det skriver han i en sms til TV 2 SPORT.

- Jeg afviser, at jeg har m√łdt Dr. Ferrari, lyder det fra den danske cykelrytter.

Desuden skriver Fuglsang, at han ikke har kendskab til nogen anti-dopingrapport, og han bekræfter, at der ikke er blevet åbnet nogen sag fra anti-dopingmyndigheder imod ham.

- Derfor er der ingen sag, som jeg skal svare på, lyder det.

- Jeg er ekstremt bekymret over, at sådanne rygter kan spredes i pressen, afslutter Jakob Fuglsang.

Udtalelsen fra den aktuelle nummer tre p√• Den Internationale Cykelunions verdensrangliste er efterf√łlgende ogs√• lagt p√• de sociale medier.

Kædes sammen med dopinglæge

Danskeren bliver i en rapport fra 2019 udarbejdet af cykelsportens uafhængige antidopingorganisation, Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), kædet sammen med den kontroversielle italienske dopinglæge Michele Ferrari.

Rapporten blev offentliggjort s√łndag aften i DR, Politiken og i norske VG, og if√łlge denne skal Jakob Fuglsang have samarbejdet med den italienske dopingl√¶ge.

I rapporten er der s√•kaldte efterretninger, der indikerer, at Jakob Fuglsang er en del af Michele Ferraris dopingprogram, og at de to har m√łdtes i de franske byer Nice og Monaco.

Dette nægter Michele Ferrari.

- Jeg har ikke haft noget forhold til ryttere fra Team Astana i over ti år, siger Michele Ferrari, der samtidig afviser at have været i hverken Monaco eller Nice de seneste 12 år.

Jakob Fuglsangs arbejdsgiver, Astana, forholder sig ligeledes afvisende over indholdet i rapporten fra den uafhængige anti-dopingorganisation.

Det kasakhiske cykelhold afviser blankt den mistanke, der nu klæber sig til flere af holdets ryttere - heriblandt stjernerne Jakob Fuglsang og Alexey Lutsenko.

I en pressemeddelelse skriver cykelholdet blandt andet:

- Vi samarbejder ikke med nogen mistænkelige læger, heriblandt Dr. Michele Ferrari.

Kontakt kan give karantæne

Hvis der har fundet et samarbejde sted mellem Jakob Fuglsang og Michele Ferrari, vil det kunne udl√łse en karant√¶ne til den danske cykelrytter fra sporten p√• op til to √•r.

Det er nemlig strafbart at bruge den italienske dopingl√¶ge i alle henseender - b√•de som r√•dgiver, tr√¶ner eller l√¶ge - fordi den 66-√•rige italiener er id√łmt livstidskarant√¶ne fra al sport.

Michele Ferrari var hjernen bag Lance Armstrongs omfattende dopingprogram, der blandt andet omhandlede brug af epo, blodtransfusioner og testosteron.

Jakob Fuglsang oplevede i 2019 sin klart bedste sæson på den internationale cykelscene.

Astana-kaptajnen vandt b√•de klassikeren Li√®ge-Bastogne-Lie√®ge, den samlede sejr i b√•de Crit√©rium du Dauphin√© og Vuelta a Andaluc√≠a samt 16. etape i Vuelta a Espa√Īa.