Tour de France

3. etape - Vejle > Sønderborg | Tour de France 2021

Tour de France 3. etape 2021. Grand Départ Copenhagen Denmark 2021

3. etape af Tour de France 2021 er 182 kilometer lang og starter i Vejle og slutter i Sønderborg. Se profil og læs analyse her.

  • Etapetype: Flad
  • Længde: 182 km
  • Etapen køres søndag 4. juli
TDF rute Jylland
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Selvom der for anden dag i træk bliver kørt ude ved kysten, anser jeg muligheden for sidevindsdrama for væsentlig mindre. Da der køres stik syd store dele af etapen, kan vestenvinden give sidevind. Den har dog skullet bevæge sig ind over land et godt stykke, hvilket min erfaring i hvert fald siger mig, gør den noget mindre kraftig. Derfor er det østenvind, der skal til for at splitte feltet, og blandt andet stykket omkring Diernæs mellem Haderslev og Aabenraa er som skabt til sidevindskørsel. Problemet med dette scenarie er dog, at det vil give modvind store dele af de sidste 50 kilometer, hvilket kan mindske nogle holds lyst til at sprænge feltet i sidevinden.

Cykelekspert Rolf Sørensen og cykelkommentator Dennis Ritter besigtiger 3. etape af Tour de France 2021. Video: TV 2 SPORT

Derudover er der flere lange stykker på relativt store veje. Blandt andet køres store dele af den midterste del af etapen på rute 170, som er en god stor vej. Det er altid nemmere at sprænge et felt på snørklede og smalle veje end en stor bred hovedlandevej. På disse kan de andre hold nemmere holde organisationen, og så kan de hele tiden se gruppen foran, hvilket giver mere moral, end når man ikke kan se dem, man jagter. Men muligheden kan opstå, og jeg er helt sikker på, at hvis hold som Deceuninck - Quick-Step øjner den mindste chance, giver de den et skud.

Selvom der er tre bjergspurter undervejs, er disse ikke nok til for alvor at udfordre et Tour de France-felt. Genner Strand er eksempelvis 1,6 kilometer lang, men stiger kun med sølle 3,3 procent i snit. Bjergspurterne er selvfølgelig med til, at der er en større lyst til at søge et udbrud, da der er en mulig bjergtrøje at køre for, og jeg er sikker på, at stort set alle de danske ryttere, der stiller til start i 2021, vil elske at trække bjergtrøjen over hovedet på dansk grund.

Alt taget i betragtning tyder meget dog på, at sidste dag i Danmark bliver en massespurt, hvor vi kan få Tourens mange dygtige sprintere at se duellere i Sønderborgs gader. Der kommer til at være en voldsom kamp for at komme først igennem krummeluren ned fra Dybbølgade og ud mod Sønderborg Slot. Hvis man sidder for langt tilbage her, er det svært at komme frem, da der er en del sving de sidste kilometer.

Etapens vigtighed for klassementet (1-5 stjerner)

TDF ratings 1 stjerne