Tour de France

Kasper Asgreen har drømt om gul trøje til dansk Tour-start

Tour de France 2021 begynder i København med en enkeltstart, hvilket er en disciplin, Kasper Asgreen udmærker sig i.

Hvem kan tilbagelægge 13 kilometer på en cykel i hjertet af København hurtigst?

Det får vi svar på til sommer næste år, når Tour de France begynder i Danmarks hovedstad. Her får dagens hurtigste æren af at kunne iklæde sig Tourens første gule førertrøje.

Skal trøjen tilfalde en dansker, er et af de bedste bud danmarksmesteren i enkeltstart, Kasper Asgreen, og det er han udmærket klar over. Han fulgte med spænding med i tirsdagens præsentation af Tour-starten, og han glæder sig allerede.

- Det ville være løgn at sige, at jeg ikke har tænkt over, at det kunne være en drøm at køre rundt i gult. Tanken har strejfet mig. Men der er lang tid til, og jeg skal udtages først. Der er mange bump på vejen inden, som skal passeres, siger Kasper Asgreen til TV 2 SPORT.

Ville være en kæmpe oplevelse

Den 24-årige Deceuninck-Quick Step-rytter håber altså først og fremmest på at blive udtaget, og her skal han overbevise selvsamme hold. Han har nemlig kontrakt med det belgiske mandskab til og med næste år.

- Det ville være en kæmpe oplevelse. Det er en af verdens absolut største sportsbegivenheder, og overhovedet at få det til Danmark er en stor ting. Og at man er i spil til selv at stå på startstregen, er fuldstændig fantastisk. Jeg er rigtig glad for at være cykelrytter i de her år.

- Jeg synes, de har fået lavet en superinteressant og spændende rute. Danmark er jo ikke ligefrem det land med flest terrænmæssige udfordringer. De har gjort det godt med at få os ind på lige mindre veje i stedet for at køre rundt på de store hovedveje hele tiden, siger Kasper Asgreen.

TDF rute København

Han har endnu ikke nærstuderet enkeltstarten og kommer nok heller ikke til at gøre det, før få dage før Tourens begyndelse, tilføjer han.

Dansk Tour-start giver motivation

Foruden den spændende enkeltstart ser han frem til 2. og 3. etape, som han ser som oplagte sprinteretaper.

Han påpeger dog, at der er mulighed for splittelser på Storebæltsbroen og dermed en spurt i en mindre gruppe om etapesejren. På 3. etape kører feltet gennem hans hjemby, Kolding, inden der er målstreg i Sønderborg.

Med andre ord er der rigeligt, der trækker i ham for at få lov til at køre Tour de France på dansk grund.

- Det giver helt sikkert rigtig god motivation at have det mål at kunne se frem til, afslutter Kasper Asgreen.

Tour de France begynder i København til næste år fredag den 2. juli.