Tour de France

Tour-direktør holder øje med Fuglsang-sag

Direktøren for Tour de France, Christian Prudhomme, vil have Cycling Anti-Doping Foundation på banen.

Har Jakob Fuglsang haft kontakt med dopinglægen Michele Ferrari eller ej?

Det spørgsmål følger Tour-direktør Christian Prudhomme i øjeblikket nøje. Han er bekendt med, at der indtil videre ikke er beviser for, at forbindelsen eksisterer. Det fortalte han i forbindelse med præsentationen af Tour de France-ruten i Danmark til næste år.

- Cykelsporten har forandret sig til det bedre, men det er ikke en perfekt verden. Der vil altid være nogle, der snyder. Om det er tilfældet her, kan jeg ikke vide, siger Christian Prudhomme til TV 2 SPORT.

Venter på udmelding fra CADF

Franskmandens største ønske i forbindelse med sagen om Fuglsang er at få svar på, om rapporten fra Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), hvor de skulle have undersøgt en forbindelse mellem Fuglsang og Ferrari, eksisterer.

- Det, vi venter på nu, er at se rapporten eller at høre en udtalelse fra CADF. De har endnu ikke meldt noget ud.

- Bekræfter eller afkræfter de det? Aner det ikke. Men de skal udtale sig først, inden UCI (Det internationale cykelforbund, red.) og sidenhen arrangørerne kan tage stilling.

Stoler du på Astana og Fuglsang i dine løb?

- Jeg kan ikke svare på det spørgsmål. Man må vide, hvad der er om det.

Foruden Tour de France ejer arrangørerne, ASO, en række store løb. Heriblandt Liège-Bastogne-Liège, som Fuglsang vandt i fjor.

Fuglsang afviser kontakt

Jakob Fuglsang nægter at have mødtes med den omstridte italienske dopinglæge Michele Ferrari. Det skrev han mandag i en sms til TV 2 SPORT.

- Jeg afviser, at jeg har mødt Dr. Ferrari, lød beskeden fra den danske Astana-kaptajn.

Desuden skriver Fuglsang, at han ikke har kendskab til nogen rapport og bekræfter, at der ikke er blevet åbnet nogen sag fra antidopingmyndigheder mod ham.