Tour de France

Ekspert tror på gul trøje til dansker: - Selvfølgelig skal han drømme om det

I 2021 begynder Tour de France i Danmark med en enkeltstart. Her kan særligt én dansk rytter blande sig i kampen om sejren og den gule førertrøje.

Når Tour de France til næste sommer begynder i Danmark, skydes løbet i gang med en enkeltstart på 13 kilometer i det indre København.

Her har flere danske ryttere mulighed for at iklæde sig den gule førertrøje, men for særligt Kasper Asgreen, der er dansk mester i netop enkeltstart, er det ikke utænkeligt at forestille sig.

Det vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- Jeg vil sige, at det er en drøm, men det er ikke en fuldstændig urealistisk drøm.

- Selvfølgelig skal han drømme om det. Det skal sidde i baghovedet. Han kører nogle rigtig store enkeltstarter. Han er på vej frem, så det skal være et mål for ham, siger Rolf Sørensen.

Men det er ikke kun Kasper Asgreen, der har en chance for at stå øverst på podiet efter enkeltstarten. Flere danskere kan nemlig blande sig i toppen.

- Det er heller ikke urealistisk for Søren Kragh Andersen eller Mads Pedersen. Det er ryttere, som kan køre den her type enkeltstarter. Den ekstra motivation, de får på dansk grund, giver altså noget, siger eksperten.

Asgreen drømmer selv om gul trøje

Præsentationen af de i alt tre etaper, som køres på dansk grund under Tour de France i 2021, fandt sted på et pressemøde i Vejle tirsdag.

Efter præsentationen fortalte Kasper Asgreen, at han ikke har kunne lade være med at skænke den gule trøje en tanke.

- Det ville være løgn at sige, at jeg ikke har tænkt over, at det kunne være en drøm at køre rundt i gult. Tanken har strejfet mig. Men der er lang tid til, og jeg skal udtages først. Der er mange bump på vejen inden, som skal passeres, siger Kasper Asgreen til TV 2 SPORT.

Deceuninck-Quick Step-rytteren, som fik debut i Tour de France i sommer, lægger heller ikke skjul på, hvor stort det er at have muligheden for at deltage i verdens største cykelløb på dansk grund.

- Det ville være en kæmpe oplevelse. Det er en af verdens absolut største sportsbegivenheder, og overhovedet at få det til Danmark er en stor ting. Og at man er i spil til selv at stå på startstregen, er fuldstændig fantastisk. Jeg er rigtig glad for at være cykelrytter i de her år.

Enkeltstarten køres fredag den 2. juli næste år.