Tour de France

Ekspert var nervøs for manglende udfordring ved dansk Tour-rute

Danmark er vært for de første tre etaper af Tour de France i 2021, men det danske land er ikke kendt for de store terrænmæssige udfordringer.

Koldingvej i Vejle bliver til Côte de Koldingvej, imens Asnæs Indelukke omdøbes til Côte d'Asnæs Indelukke.

Selvom Tour de France-feltet kigger forbi Danmark i sommeren 2021, er de franske betegnelser på de danske bakker ikke lig med fransk terræn.

Derfor var Rolf Sørensen, der er cykelekspert på TV 2 SPORT, nervøs for, om ruten i Danmark ville blive for let. Men de bekymringer forsvandt med præsentationen af ruten tirsdag.

- Jeg var lidt nervøs for de sportslige og fysiske udfordringer på landevejene, men det lever med fulde op til mine forventninger. Jeg var virkelig positivt overrasket over de ruter, som arrangørerne har fundet frem, siger cykeleksperten.

Rolf Sørensen mener, at det ikke mindst er takket være Alex Pedersen, som er direktør for Grand Depart, der er organisationen med ansvaret for Tour-starten i Danmark.

- Jeg synes virkelig, at de har ramt en rute, som er sportslig seværdig, siger han.

Små veje kan blive udfordrende

Men det er ikke skrappe stigninger, der begejstrer eksperten. Derimod kan størrelsen på vejene blive afgørende.

- Det er ikke bakkerne, der gør forskellen, men det er meget små veje, de kører rundt på ved Asnæs Indelukke, som er noget af det sværeste cykelterræn, vi har på sjællandsk grund, siger han.

Og det er ikke kun Rolf Sørensen, der fremhæver de små, danske landeveje. Også Deceunick - Quickstep-rytteren Kasper Asgreen har bidt mærke i den udfordrende rute.

- De har fået lavet en superinteressant og spændende rute. Danmark er jo ikke ligefrem det land med flest terrænmæssige udfordringer. De har gjort det godt med at få os ind på lidt mindre veje i stedet for at køre rundt på de store hovedveje hele tiden, siger Kasper Asgreen.

Tour de France begynder med en enkeltstart i København til næste sommer.