Tour de France

Ét sted på dansk Tour-rute vækker minder hos Magnus Cort

Magnus Cort ser frem til Tour de France i 2021, hvor de første tre etaper bliver kørt i Danmark.

Asnæs Indelukke i Nordsjælland er et sted, som Magnus Cort har et særligt forhold til.

Det var her, den danske cykelrytter vandt en af sine første sejre som professionel, da han som 21-årig krydsede stregen først på 4. etape af Danmark Rundt i 2013.

Og derfor vakte det også glæde hos EF Education First-rytteren, da etaperne til næste års danske Tour-start tirsdag blev offentliggjort. Her kom det frem, at feltet lægger vejen forbi netop Asnæs Indelukke.

- Det bliver sjovt. Jeg havde da gerne set, at den sluttede på toppen. Nu bliver det nok bare kontrolleret kørsel oppe i det område. Men det vil helt sikkert vække nogle minder, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Det er på 2. etape, at Tour de France-feltet med næsten 130 kilometer til målstregen i Nyborg lægger vejen forbi Asnæs Indelukke, der over 1,1 kilometer stiger med 5,8 procent.

Drømmer om prikket bjergtrøje

Selvom den nordsjællandske stigning ikke kommer til at lægge asfalt til etapeafslutningen, så er den alligevel speciel. Det kommer nemlig til at blive den første stigning i næste års Tour de France.

Og det har fået Magnus Cort til at drømme om at kunne iklæde sig løbets prikkede bjergtrøje efter 2. etape næste år.

- Det er noget, man gerne vil. Men det er der mange, der tænker på i den første uge, hvor pointene er små, og man kan komme til det. Specielt fordi det er i Danmark, vil det være en ekstra motiverende faktor for os danskere, siger Magnus Cort.

Men for den 27-årige dansker, der i 2018 vandt 14. etape i Tour de France, handler det først og fremmest om at være en del af næste års felt i det tre uger lange etapeløb.

- Jeg håber meget på at komme med. Det er ikke noget, man kan vide sig sikker på. Går alt efter planen, skulle jeg gerne være der, siger Cort.

Tour de France begynder i København til næste år fredag den 2. juli.