Cykling

Cort vinder første etapesejr på nyt hold

Magnus Cort Nielsen bliver hyldet for etapesejren. Sylvain Thomas / Ritzau Scanpix

Magnus Cort har fået en god start på tilværelsen hos EF Pro Cycling, da han torsdag vandt 2. etape af det franske løb Etoile de Bessèges.

I en tæt spurt klemte han sig lige ind foran Edvald Boasson Hagen.

Danske Magnus Cort havde henvist nordmanden til andenpladsen i torsdagens etape i Etoile de Bessèges, hvor Poulx i det sydlige Frankrig var målby.

Det franske etapeløb er 27-årige Magnus Corts første, siden han i vinterpausen skiftede fra Astana til det amerikanske hold EF Pro Cycling. Og selvom sejren var smal, så glædede det sportsdirektør på holdet Jonathan Vaughters:

Ud over Edvald Boasson Hagen slog Magnus Cort belgiske Devriendt og franske Turgis, der kom ind på de efterfølgende pladser. Længere nede på resultatlisten finder man en anden franskmand: Lilian Calmejane.

Netop Calmejane er før blevet besejret af danskeren - eksempelvis på 15. etape af Tour de France i 2018. Her imponerede franskmanden på ingen måde.

En tredje fransk rytter Alexys Brunel fra Groupama - FDJ fører fortsat løbet samlet. Han vandt 1. etape med større margin, end Cort altså spurtede sig til torsdag. Danskeren er trods etapesejren næsten fem minutter efter i klassementet.