Cykling

Riis uddyber undskyldning til Tour-direktør: - Jeg var vildt presset

Bjarne Riis fortæller, at Tour de France-starten i Danmark har fået ham til at reflektere over nogle ting, som han for år tilbage har sagt.

Mandag modtog Tour de France-direktøren Christian Prudhomme en sms fra Bjarne Riis.

En sms, hvor den tidligere cykelrytter og nuværende medejer af World Tour-holdet Team NTT skrev, at han har fortrudt nogle af de ting, som han sagde i forbindelse med indrømmelserne af sit dopingmisbrug i 2007. Her sagde han eksempelvis, at hans gule trøje fra Tour-sejren i 1996 lå i en papkasse i garagen.

Jeg indrømmer gerne, jeg sagde nogle ting, da jeg var vildt presset for år tilbage

Bjarne Riis

I forbindelse med tirsdagens præsentation af de tre danske Tour-etaper i 2021 fortalte Christian Prudhomme, at kommentaren havde "chokeret" Tour de France-ledelsen, og derfor var han glad for, at han nu havde fået en undskyldning.

Og nu fortæller Bjarne Riis, hvorfor han valgte at sende beskeden til den franske Tour-direktør dagen inden præsentationen.

- For det første skrev jeg tillykke og tak, fordi han vælger Danmark. Det betyder utroligt meget for danskerne og specielt mig. Men det får mig også til at reflektere, og jeg ved, at jeg for år tilbage har sagt nogle ting, som jeg har fortrudt.

- Jeg indrømmer gerne, jeg sagde nogle ting, da jeg var vildt presset for år tilbage. Det har jeg fortrudt den dag i dag, og det undskylder jeg gerne. Det er ikke et problem for mig at gøre. Jeg vil også gerne give udtryk for, at Tour de France betyder rigtig meget for mig, siger Bjarne Riis til TV 2 SPORT.

"Min trøje ligger ikke bare i en papkasse"

Holdejeren fortyder ikke kun sin kommentar om den gule trøje. Han fortæller også, at hans respekt til trøjen er så stor, at en papkasse ikke er det rigtige hjem for det synlige bevis på, at han i 1996 vandt Tour de France.

- Det har været en kæmpe del af mit liv, og min trøje ligger ikke bare i en papkasse. Selvfølgelig gør den ikke det. Jeg respekterer den meget højt, fordi den har haft utrolig stor betydning for mit liv, siger Bjarne Riis uden at komme nærmere ind på, hvor han opbevarer den gule trøje.

I januar blev det officielt, at Bjarne Riis i denne sæson gør comeback på cykelsportens øverste niveau. Sammen med ejerkredsen i Virtu Cycling Group har Riis købt sig ind på World Tour-holdet Team NTT, hvor han udover at være holdejer også kommer til at stå med det sportslige ansvar.