Cykling

Valverde sætter dato på sit karrierestop

Alejandro Valverde håber, at han kan nå at vinde en OL-medalje, inden han stopper sin karriere.

2021.

Det bliver året, hvor den spanske stjernerytter Alejandro Valverde stopper sin karriere efter mere end et årti på den største internationale cykelscene. Det bekræftede den tidligere verdensmester onsdag i et interview med det spanske medie AS.

I denne sæson er alderen begyndt at påvirke mig en smule

Alejandro Valverde

Nærmere bestemt bliver det ved udgangen af 2021-sæsonen, at Valverde påtænker at køre sit sidste løb som professionel.

- Jeg ønsker at køre to sæsoner på øverste niveau og så stoppe. At kunne tiltræde i Movistar-organisationen, når jeg har hængt min cykel op, gør mig meget spændt, siger Alejandro Valverde.

Alejandro Valverde er nu 39 år, og han indrømmer da også, at den høje alder er begyndt at spille en rolle i de sportslige præstationer.

- I denne sæson er alderen begyndt at påvirke mig en smule, men i sidste ende er det jo kun et tal, for drømmen om cyklingen er fortsat intakt. Men selvfølgelig må jeg også være realistisk, fordi jeg ved jo godt, at tiden går, siger Valverde.

Spanieren debuterede på cykelsportens øverste niveau i 2002, hvor han fik kontrakt hos storholdet Kelme - Costa Blanca. Og siden da har han skrevet sig ind i historiebøgerne som en af de største cykelryttere overhovedet.

Drømmer om OL-medalje

På den lange liste af sejre kan man eksempelvis finde fem triumfer i Fléche Wallonne, fire sejre i Liége-Bastogne-Liége, 12 etapesejre i Vuelta a Espana og én samlet sejr i det tre uger lange spanske etapeløb.

Alejandro Valverde vandt VM-guld i Østrig i 2018.

I 2018 lykkedes det så Alejandro Valverde at vinde sit første VM-guld efter at have været på podiet hele seks gange tidligere. Men der er særligt én ting, som han fortsat mangler:

En OL-medalje.

- Den medalje mangler jeg på mit CV. Jeg har etapesejre, podier i de tre Grand Tours, sejre i klassikerne og VM. Det ville være kirsebæret på toppen i min femte OL-deltagelse, siger Alejandro Valverde.

Spanieren har kørt for Team Movistar, der tidligere har heddet Caisse d'Epargne, siden 2006. Og det er også her, han kommer til at stoppe karrieren.