Cykling

Efter sejr i ungdomskonkurrence er dansk talent klar til World Touren, mener sportsdirektør

Andreas Kron er klar til World Touren, mener hans sportsdirektør Michael Blaudzun. TV 2 SPORT

Trods et styrt på næstsidste etape af Saudi Tour lykkedes det Andreas Kron at vinde ungdomskonkurrencen i sæsonens første løb.

Den 21-årige cykelrytter Andreas Kron har fået en flot start på 2020-sæsonen med en sejr i ungdomskonkurrencen i Saudi Tour efter en samlet ottendeplads.

Riwal Readynez-rytteren grundlagde resultatet på første etape, hvor han efter en dag med sidevindskørsel tog en syvendeplads på etapen.

Selvom den unge dansker røg i asfalten på næstsidste etape, lykkedes det ham at forsvare sin ungdomstrøje til sidst. Det imponerer hans sportsdirektør, der forventer mere af samme skuffe fra talentet.

- Når han allerede i første løb viser, at han kan være med helt fremme, kommer han til at lave fantastiske resultater, siger Michael Blaudzun til TV 2 SPORT.

Er klar til World Touren efter sæsonen

Allerede sidste år viste Andras Kron, at han er i stand til at lave store resultater, da han blev nummer fem i både Belgium Tour og ved U23-VM. Ifølge Blaudzun kunne det have kastet en World Tour-kontrakt af sig.

- Jeg ved, der var flere World Tour-hold, der var interesseret i ham sidste år. Men han tager et voksent valg, trods sin unge alder, og bliver hos os for stadig at udvikle sig, siger Michael Blaudzun.

Selvom Andreas Krons gode resultater luner hos Riwal Readynez, vil sportsdirektøren ikke forsøge at holde på ham efter sæsonen.

- Jeg vil tro, han er klar til World Touren. Han skal lige have en sæson hos os og køre efter de sejre, som jeg ved, der vil komme til ham. Og så er han klar, lyder det fra Blaudzun.

Andreas Kron, der bliver 22 år i juni, har kørt for Riwal Readynez, siden han blev senior i 2017.

God sæsonstart skal sikre kollektiv succes

Det er ikke kun Andreas Krons individuelle resultater, Riwal Readynez kan tage med hjem fra Saudi-Arabien.

Det danske hold vandt også holdkonkurrencen i det saudiarabiske løb foran flere store hold - heriblandt de to World Tour-hold Astana og Bjarne Riis' NTT Pro Cycling.

Resultatet er ifølge Michael Blaudzun et tegn på, at holdet har løftet sit niveau til denne sæson, og det overrasker ham ikke, da han allerede under sidste uges træningslejr i Spanien så tegn på det høje niveau.

- Men derfra og så til at gå ud og lave det, de lavede dernede (i Saudi Tour), det er jo fantastisk. Det er et stærkt team, vi har fået samlet, så vi er stolte og glade og glæder os bare til at køre flere cykelløb.

Resultaterne i Saudi-Arabien kom efter nogle dage, hvor Riwal Readynez kørte offensivt cykelløb, og sådan vil det danske hold fortsætte resten af sæsonen.

- Fra første gang vi var samlet med de her 20 mand, blev det gjort klart, at når vi kører cykelløb, så er det for at vinde. Det er det, vi er der for, siger Michael Blaudzun.

- Når vi står der, skal vi sige tak for invitationen til organisationen og køre et rigtig godt cykelløb. Vi vil køre offensivt og aggressivt cykelløb, og så tror jeg også på, vi nok skal køre en masse sejre hjem.

Riwal Readynez er blandt andet blevet inviteret til Amstel Gold Race, der køres senere på foråret.

Dramatisk afslutning på sidste etape

Mens det på anden etape var et styrt, der skabte dramaet, var det en tæt afgørelse på Saudi Tour, der fyldte efter sidste etape.

Inden etapen førte Nacer Bouhanni med to sekunder til Phil Bauhaus, og de to sprintere skulle derfor ud i en direkte duel på de sidste meter.

Selvom Nacer Bouhanni brokkede sig henover stregen, tog tyske Phil Bauhaus både sejren på etapen og i klassementet.

Hollandske Arvid de Kleijn sikrede Riwal Readynez tredjepladsen på etapen.