Cykling

Van der Poel er cykelsportens svar på Messi, siger Contador

Van der Poels suverænitet har fået Alberto Contador til at sammenligne ham med Messi. Gian Ehrenzeller / Ritzau Scanpix

Alberto Contador sammenligner Mathieu van der Poel med Lionel Messi og tror på, at Remco Evenepoel kan vinde en Grand Tour.

Du skal lede godt og grundigt efter en person med tilknytning til cykelsporten, der ikke er fuld af beundring og lovord, når snakken falder på det hollandske stjerne Mathieu van der Poel.

I øjeblikket virker det nærmest som en umulig opgave - særligt efter hollænderens imponerende 2019, hvor Van der Poel kørte sine første World Tour-løb i karrieren og vandt klassikeren Amstel Gold Race.

Hos den tidligere cykelstjerne og Tour de France-vinder Alberto Contador er der heller ikke nogen kritik at hente. Tværtimod.

- Lige nu er Van der Poel lidt ligesom Messi, lyder det fra spanieren i et interview med hollandske Wielerflits.

- De har samme evne. Selv hvis du ikke holder med Barcelona, tager du ind og ser Messi, hvis du får chancen. Sådan er det også i cyklingen med Van der Poel. Selv hvis det er et lille løb, tager du hen for at se det, fordi han er med.

Selvom den 25-årige hollænder stadig er i sine første år af karrieren som landevejsrytter, er både niveauet og ambitionerne tårnhøje.

I år går Van der Poel benhårdt efter forårsklassikerne, inden han satser på at vinde OL-guld i mountainbike for til sidst på sæsonen at debutere i en Grand Tour ved Vuelta a España.

- I mine øjne er det vigtigt, at vi husker, at han gør noget helt utroligt, at vi nyder hans sejre. Han skal bare fortsætte med sine præstationer og sin udvikling, siger Alberto Contador til Wielerflits.

- Evenepoel har tallene til at vinde en Grand Tour

Den hollandske stjerne, som det lykkedes Mads Pedersen at knække ved sidste års VM, er ikke den eneste unge stjerne, den syvdobbelte Grand Tour-vinder har enorme forventninger til.

I sidste sæson lærte alle i cykelsporten den nu 20-årige Remco Evenepoel at kende, da belgieren vandt EM i enkeltstart og Clásica San Sebastián.

Og for Alberto Contador er det svært at finde et større talent end den unge belgier.

- Han er super. Han har tallene til at vinde en Grand Tour. Jeg talte med ham før starten på sidste sæson, hvor han viste mig sine tal. De var gode nok til at kæmpe med om sejren i en Grand Tour.

- Han har et enormt potentiale. Vi skal se, hvordan han restituerer dag for dag i de tre uger lange løb, men i forhold til watt, træder han nok til at kunne vinde et af de tre store løb, siger Contador til Wielerflits.

Remco Evenepoel har allerede vundet sit første løb i år, da han strøg til tops i Argentina og Vuelta a San Juan International.

Mathieu van der Poel har endnu ikke kørt sit første løb på landevej i år. Til gengæld vandt han i sidste weekend sit tredje verdensmesterskab i cykelcross.