Cykling

Bjarne Riis foreslog ’vild taktik’ og fik tre sejre på to dage

Bjarne Riis vil ikke tage hele æren for, at NTT har fået en god sæsonstart, men holdejeren er glad for holdets offensive og kollektive kørsel.

Bjarne Riis og NTT Pro Cycling har fået en god start på sæsonen, hvor det allerede er blevet til fire sejre for det sydafrikanske hold.

Det er dobbelt så mange sejre, som holdet havde samme tid sidste år, og den gode sæsonstart skaber glæde hos den danske team manager.

- Jeg er bare tilfreds jo. Det er fantastisk. Super, super start, siger Bjarne Riis til TV 2 SPORT.

- Det er fedt at se, at holdet er topmotiveret og klar fra sæsonstart.

Offensiv kørsel skal give resultater

Tidligt søndag vandt den tyske sprinter Max Walscheid en etape i det malaysiske løb Tour de Langkawi, mens Ryan Gibbons kort tid efter vandt det sydafrikanske mesterskab.

I januar vandt Giacomo Nizzolo en World Tour-sejr, da han var hurtigst i en massespurt i Tour Down Under, mens holdets unge australier Ben O’Connor lørdag vandt kongeetapen af det franske løb Etoile de Bessèges.

Den danske team manager er især tilfreds med sejren i Frankrig, hvor han selv er til stede. Den kom i hus efter det, som Bjarne Riis kalder ’meget offensiv kørsel’.

- Det var exceptionelt kørt. Det var en lidt vild taktik, jeg foreslog fra morgenen. Men et eller andet sted troede de på det, og så gjorde de noget exceptionelt, siger Bjarne Riis.

- Det var lidt en satsning, men samtidig sagde jeg også til dem, ”vi satser i dag, men hvis det ikke lykkes, så er det også okay.”

Og står det til Bjarne Riis, så er det ikke sidste gang, at NTT viser den slags kørsel i denne sæson. Det dansk/sydafrikanske hold ønsker generelt at markere sig med offensiv kørsel.

- Nogle gange vil jeg gerne have, at vi kører kreativt. Jeg synes nogle gange, at der mangler kreativitet i løbene, og det vil vi gerne stå for, siger den danske holdejer.

De mest vindende World Tour-hold i 2020

  1. UAE - 7
  2. Deceuninck-QuickStep - 7
  3. Michelton-Scott - 5
  4. NTT - 4
  5. Trek-Segafredo - 4
  6. Sunweb - 4
  7. EF Pro Cycling - 4

Både Andreas Stokbro og Michael Valgren er en del af NTT-holdets trup i det franske løb, og de var sammen med holdkammeraterne glade efter sejren.

- Rytterne var jo også mega høje efter løbet og fuldstændig euforiske, fordi det kunne lykkes for dem. Det er jo sådan noget, der bringer niveauet op på holdet. Det er der ingen tvivl om, siger Bjarne Riis.

Frisk start har givet holdet et løft

Selvom holdet, der sidste år endte som det næst dårlige World Tour-hold på verdensranglisten, har løftet niveauet, siden Bjarne Riis trådte til i starten af året, så forholder herningenseren sig ydmygt til den positive udvikling.

- Jeg skal jo ikke tilskrives hele æren, men det er jo positivt. Det er som om, holdet er startet på en frisk i år, og det har været tilgangen til det hele vejen igennem holdet, siger Bjarne Riis.

Til gengæld vil han gerne tilskrives en del af æren for, at holdet er begyndt at køre bedre sammen som en enhed.

- Jeg lægger meget vægt på, at vi kører som et team, og at vi sidder de rigtige steder. Det er jo sådan noget, jeg går meget op i og synes er vigtigt.

Den mentalitet har holdet fået indført inden sæsonstarten, hvorfor de også har kunnet køre efter den taktik, når Bjarne Riis ikke selv har været med ude til løbene.

- Det vigtigste er, at vi kan køre godt som et hold, får en god start og så kører efter nogle resultater, siger Bjarne Riis.

- Det er ligegyldigt, hvor vi kører løb henne, så er det svært at vinde cykelløb. Sådan er det over hele verdenen. Alle resultater kan bruges til noget.

Etoile de Bessèges sluttede i dag med en enkeltstart, hvor NTT fik tre mand i top-10 – heriblandt Michael Valgren på femtepladsen.