Cykling

Tredje danske World Tour-rytter ramt af bil på to måneder

Rasmus Byriel Iversen blev fredag kørt ned på en træningstur uden for Århus. Lotto Soudal / www.lottosoudal.be

Rasmus Byriel Iversen er taknemmelig for, at han slap fra sammenstødet med bilen med en forstuvet finger.

Den danske Lotto Soudal-rytter Rasmus Byriel Iversen blev fredag ramt af en bil på en træningstur nær hjembyen Aarhus.

Rasmus Byriel Iversen fortæller at kollisionen skete, da bilen pludselig holdt på tværs af vejen, og han derfor ikke kunne nå at undvige.

Den 22-årige dansker fik bremset en smule men ramte bagenden af bilen med sit styr, inden han selv blev kastet forover og landede på sin venstre side.

Rasmus Byriel Iversen slap med en forstuvet finger, mens cyklen også fik nogle skræmmer. Skader, som Lotto Soudal-rytteren kan leve med.

- Jeg sætter stor pris på, jeg kun lige missede træningen fredag og så kunne træne igennem på min hometrainer, siger Rasmus Byriel Iversen til TV 2 SPORT.

- Vi har jo set, hvor galt det ellers kan gå – eksempelvis med Mathias (Norsgaard) i december.

Tredje dansker på to måneder

Den femte december blev den danske Movistar-rytter Mathias Norsgaard kørt ned på en træningstur i Girona, mens QuickStep-rytteren Mikkel Honoré blev kørt ned i slutningen af januar.

Mens det gik værst udover Mathias Norsgaard, der brækkede skinnebenet flere steder, så mener Rasmus Byriel Iversen, at det er en ærgerlig tendens.

- Det har taget overhånd nu. Jeg er super taknemmelig for, jeg slap billigt, siger Rasmus Byriel Iversen.

Selvom den unge dansker er rystet, så regner han ikke med, at styrtet får store konsekvenser for sæsonen.

Trænerskifte har højnet niveauet

2020 er Rasmus Byriel Iversens andet år på World Touren, efter hans debutsæson sidste år, hvor han fik en skidt start med et brækket kraveben i sæsonens første løb.

Denne sæson er startet anderledes positiv for Rasmus Byriel Iversen, der har brugt vinteren på træningslejr med resten af Lotto-Soudals klassikertrup.

- Jeg er sgu godt kørende. Det har været en super optimal vinter indtil videre.

Allerede nu mener Rasmus Byriel Iversen, at han kører endnu stærkere, end han gjorde på noget tidspunkt sidste år. Den forbedring skyldes ikke mindst, at han er gået tilbage til sin tidligere træner Marc Garby.

- Jeg havde egentlig en følelse af, at jeg godt ville træne hårdere.

- Han er virkelig imponeret over, hvor godt jeg responderer på den hårde træning, siger Rasmus Byriel Iversen.

Danskerens næste løb bliver de mindre klassikere Kuurne-Bruxelles-Kuurne, Le Samyn og Bredene Koksijde i marts, mens han håber at blive en del af Lotto-Soudals hold i Flanderen Rundt i april.