Cykling

Cort langer ud efter UCI over manglende dopingkontrol

Magnus Cort vandt anden etape i det franske etapeløb. Sylvain Thomas / Ritzau Scanpix

Der blev ikke foretaget dopingkontroller til etapeløbet Etoile de Bessèges, og det er Magnus Cort utilfreds med.

Magnus Corts første løb i denne sæson var resultatmæssigt fremragende, men alligevel forlader han Etoile de Bessèges med en blandet fornemmelse.

Ved det fem etaper lange etapeløb, der sluttede søndag, blev der ifølge den danske EF Pro Cycling-rytter ikke foretaget en eneste dopingkontrol. Det faktum gjorde den 27-årige dansker opmærksom på på sin Instagram.

- Desværre var det hele ikke godt i weekenden. Der var aldrig nogen dopingkontrol til dette løb! Jeg forstår ikke, hvordan det er tilladt at have et løb på dette niveau med syv World Tour-hold til start uden dopingkontrol. Efter min mening er det simpelthen ikke okay, UCI (Den internationale cykelunion, red.), lød beskeden kontant fra Magnus Cort.

TV 2 SPORT har efterfølgende snakket med Magnus Cort, som uddyber sin besked på det sociale medie.

- Det undrer mig, at det overhovedet kan lade sig gøre. Det er ret ualmindeligt, at man ikke har kontrol. Som regel er det altid vinderen, førertrøjen og måske en-to tilfældigt udvalgt fra etaperne som minimum, der bliver testet, siger Magnus Cort over telefonen.

Cort frygter manglende dopingkontroller

Doping har i en årrække været cykelsportens største fjende, og bekæmpelsen af forbudte stoffer i sporten er konstant blevet intensiveret. Derfor burde det ifølge danskeren være et krav, at der bliver foretaget dopingprøver ved alle UCI-løb.

- Jeg tror på, at dopingkontroller virker og om ikke andet har en præventiv effekt. Hvis der begynder at være mange cykelløb, hvor man ved, at der ikke er dopingkontrol, så kan man risikere, at der er folk, som spekulerer i det.

- Jeg synes, det er meget vigtigt, at vi har de her dopingkontroller for at sørge for, at det bliver ved med at være så ren en sport, som det er nu. Det er noget, der skal være der i vores sport, for ellers falder tingene sammen.

Udover at Etoile de Bessèges var Corts første løb i 2020, var det også hans debut for sit nye hold, EF Pro Cycling, og her gjorde han opmærksom på sig selv. Således blev det både til en etapesejr, en anden- og tredjeplads. Derudover kunne han tage en pointtrøje med sig.