Tour de France

Bernal har allerede udpeget sin største konkurrent til Tour de France

Egan Bernal har læst op på sommerens Tour de France, hvor han ser Primoz Roglic som den største trussel til sommerens trone.

Selvom cykelsæsonen ikke er mange uger gammel, kan den regerende Tour de France-vinder ikke lade være med at se frem mod sit helt store mål.

Egan Bernal vil genvinde sommerens rundtur i Frankrig, og han har allerede styr på ruten, taktikken såvel som konkurrenter. Konkurrenter er der altid mange af, men han fremhæver særligt slovenske Primoz Roglic, som i seneste sæson vandt Vuelta a España og blev nummer tre i Giro d’Italia.

- Han har optjent respekt hos alle i feltet. Han er virkelig god på enkeltstarter, klatrer virkelig godt og er meget stabil, siger Egan Bernal til colombianske El Tiempo.

- Man kan ikke afskrive nogen. Sidste år vandt Alaphilippe næsten Touren, og ingen havde ham iblandt favoritterne. Alt kan ske, men efter min mening er Roglic manden, der bliver den stærkeste konkurrent.

Egan Bernal i øjeblikket i hjemlandet Colombia for at køre Tour of Colombia, og her blev det dagen inden etapeløbets begyndelse tydeligt, at INEOS-stjernen allerede har læst meget op på sommerens Tour de France.

Primoz Roglic fejrer her Vuelta a España-sejren. Til sommer er han ifølge Egan Bernal den største konkurrent til Tour-sejren.

For at vinde efter tre uger, kræver det blandt andet at kunne holde konkurrenterne bag sig efter 20. etapes potentielt afgørende enkeltstart på 36 kilometer, som stiger op mod målstregen.

- Vi bliver nødt til at begynde at hente tid fra begyndelsen for at komme hen til enkeltstarten med en fordel og for at undgå at tabe Touren den dag.

- Jeg skal mere eller mindre have et minut eller 90 sekunder inden etapen for at vinde Touren. Det er forskellen, etapen kan gøre i etapeløbet, siger INEOS-rytteren.

INEOS har vundet Tour de France de seneste fem år og kommer foruden Bernal til løbet med Chris Froome og sandsynligvis også Geraint Thomas.