Cykling

Cort hentede årets første sejr – men det var slet ikke meningen

Magnus Cort jubler efter sin sejr på 2. etape. Sylvain Thomas / Ritzau Scanpix

Magnus Cort fik sæsonens første sejr, da han torsdag vandt 2. etape i Etoile de Bessèges. Det er dog ikke meningen, at formen skal toppen endnu.

Magnus Cort skubbede akkurat sin cykel foran norske Edvald Boasson Hagen og kunne juble over sejren.

Han har fået en god start hos EF Education-holdet, hvor torsdag vandt 2. etape i det franske løb Etoile de Bessèges. Derudover havde han flere placeringer i top-3 og kunne efter løbets afslutning tage pointtrøjen med sig hjem.

Den danske cykelrytter fortæller nu, at det slet ikke er meningen, at han skal være så godt kørende så tidligt i sæsonen.

- Jeg kan kun være meget tilfreds med min egen præstation, og holdet har kørt godt. Jeg er kommet rigtig godt fra start, og det er dejligt, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

- Jeg har haft det godt i træningen, men det er ikke meningen, at jeg skal toppe nu. Men jeg håber, at jeg kan blive ved noget tid endnu. Men det er altid dejligt at komme godt fra start og specielt på et nyt hold. Jeg havde også fået at vide, at jeg ville få chancen i det løb, så jeg havde da håbet på, at jeg kunne lave et resultat.

Er kommet i andre rammer

Magnus Cort fortæller, at han er faldet godt til på holdet, hvor der er en rigtig god stemning.

- Der er en afslappet tilgang til tingene, imens man også bliver taget seriøst. Folk gør deres bedste for, at tingene bliver løst. Der er en god balance imellem, at man kan tage det stille og roligt, men samtidig står folk klar til at hjælpe dig, hvis der sker noget, siger Cort.

Efter at have sprintet sig til en første- og andenplads tidligere i løbet, afsluttede han søndag Etoile de Bessèges ved at blive en overraskende nummer to på den afsluttende enkeltstart.

Det var danskerens første sejr, siden han vandt en etape i Paris-Nice i marts sidste år. Cort er nu noteret for 15 sejre i karrieren.