Cykling

Greipel kørte ind i sten på træningstur - ude i tre måneder

André Greipel er ude i tre måneder. Brenton Edwards / Ritzau Scanpix

Den rutinerede tyske sprinter skal sandsynligvis opereres, før han kan gøre comeback om tre måneder.

En god sæsonstart for André Greipel blev tirsdag spoleret af et styrt på en træningstur.

Under træningen med landsmand Rick Zabel kørte den tyske Israel Start-Up Nation-rytter af vejen og rev sin skulder af led.

- En bil kom imod os, så vi kørte ind til siden på den smalle vej. Der var vand og mudder på vejen, og på en eller anden måde kørte jeg af vejen og mistede min balance. Mit forhjul gled, og jeg kørte ind i en sten med mit hoved og skulder forrest, forklarer André Greipel i en pressemeddelelse.

Den hårdføre tysker formåede at komme tilbage på cyklen og køre hjem i håbet om, at alt var okay. Det var det ikke. Undersøgelser viste efterfølgende, at han havde pådraget sig et brud i skulderen.

Det brud holder ham nu ude i omkring tre måneder, oplyser holdet.

Dermed går den 37-årige tysker glip af klassikerne, men er heldigvis tilbage på cyklen inden Tour de France.

Manager: Et stort tilbageskridt

I denne sæson skiftede den rutinerede tysker til Israel Start-Up Nation, som er rykket op på World Tour-niveau. Efter en svær sæson på Arkea Samsic i fjor har han fået en god start på sæsonen i Tour Down Under, hvor han er endt som nummer fem, fire og seks i massespurter.

Nyheden ærgrer da også det nye World Tour-hold.

- Det er helt sikkert et stort tilbageskridt. Han begyndte sæsonen så lovende i Tour Down Under og viste, hvilken type leder han er for holdet, siger Israel Start-Up Nation-manager Kjell Carlström i en pressemeddelelse.

Holdet oplyser, at tyskeren med al sandsynlighed skal opereres.

Greipel er den tredje rytter, som Israel Start-Up Nation må undvære på grund af skader. I januar styrtede holdets profil Ben Hermans slemt i Tour Down Under, og Rory Sutherland sidder også ude i øjeblikket.