Cykling

Nye problemer for Tom Dumoulin, der melder afbud til store løb

Tom Dumoulin havde et problemfyldt 2019, og det ser ud til at fortsætte i 2020 for hollænderen, der nu må udskyde sin sæsonstart yderligere. Vincent Jannink / Ritzau Scanpix

Tom Dumoulin har følt sig godt kørende inden sæsonstarten, og er ked af, at han er nødt til at melde afbud til to af forårets løb.

Den hollandske stjerne Tom Dumoulin har ikke fået en optimal start på sæsonen for sit nye hold Jumbo-Visma.

Hollænderen skulle have sæsondebuteret i sidste uges Volta a la Comunitat Valenciana, men på grund af sygdom udskød han sin sæsondebut.

Nu bliver ondt endnu værre for den tidligere Giro d’Italia-vinder. Sygdommen tvinger ham til også at melde afbud til de italienske løb Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo.

- Det er en skam, for jeg havde en fantastisk følelse og kunne ikke vente med at starte sæsonen, skriver Tom Dumoulin på Instagram.

- Det er ærgerligt, at jeg må vente lidt længere tid nu. For at citere Run DMC: ”It’s like that, and that’s the way it is.”

Tirreno-Adriatico bliver kørt den 11.-17. marts, mens endagsklassikeren Milano-Sanremo køres den 21. marts.

Tom Dumoulin skulle have været på højdetræningslejr i denne uge, men det har han også udskudt, til han føler sig helt rask igen.

Hollænderen er ny på Jumbo-Visma, efter han skiftede til holdet fra Team Sunweb inden denne sæson.

Den tidligere verdensmester i enkeltstart havde en turbulent sæson i 2019, hvor hans store mål var at vinde Giro d'Italia og Tour de France.

Et styrt i Giro d'Italia betød dog, at hollænderen pådrog sig en knæskade. Efter en måneds pause gjorde han comeback i Criterium du Dauphiné i juni.

Her fortsatte problemerne, og Tom Dumoulin måtte udgå og efterfølgende melde afbud til Tour de France.

Heller ikke i efteråret fik han styr på knæet. Derfor måtte han også melde afbud til Vuelta a Espana og VM i Yorkshire, og sluttede derfor sæsonen uden at have kørt et eneste løb siden den 12. juni.