Cykling

Cort dropper brostensklassikerne på grund af manglende resultater

Magnus Cort Nielsen bliver hyldet for etapesejren i Etoile de Bessèges i starten af februar.  Sylvain Thomas / Ritzau Scanpix

Mange af de store forårsklassikere bliver i 2020 uden danske Magnus Cort, der ellers har været fast inventar ved løbene i en lang årrække.

Foråret i Belgien bliver uden en lyserødt klædt dansker.

Magnus Cort er i denne sæson skiftet til EF Pro Cycling, og den nye arbejdsgiver betyder nye udfordringer.

- Jeg har ændret min kalender ret meget her i foråret. Jeg springer brostensklassikerne over og kører nogle flere etapeløb, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

En ændring, der blev aftalt, da danskeren skrev under på sin nye kontrakt med det amerikanske cykelhold.

Brostensklassikerne er blevet droppet i jagten på at skabe større resultater andetsteds.

- Jeg har kørt klassikerne de fem foregående år uden at få de helt store resultater ud af det. Jeg har kørt i top-20 et par gange, men jeg har ikke ramt den endnu.

- Jeg har kørt større resultater ind i nogle etapeløb rundt omkring, så derfor har jeg prøvet at fokusere på det i stedet for. Så det glæder jeg mig til, siger Cort.

Brostensklassikerne tæller blandt andet E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem og Flandern Rundt i Belgien, inden brostenssæsonen afsluttes i Frankrig med Paris-Roubaix.

Den 27-årige dansker, der i år kom til EF efter to år hos danskerholdet Astana, vil dog stadig være at finde på startlisten til Paris-Nice og Milano-Sanremo.

I stedet for at drage til Belgien efterfølgende vil Cort forsøge at skabe succes i Spanien ved Catalonien Rundt og Baskerlandet Rundt.

Cort har fået en god start hos sit nye mandskab. Han indledte sæsonen tidligere i februar ved det franske løb Etoile de Bességes, hvor han drog hjem med en etapesejr og pointtrøjen.

Fjerdeplads i Frankrig

Lige nu deltager han i det fire dage lange franske etapeløb Tour de La Provence.

Her imponerede han på 2. etape, der var særdeles kuperet. På den sidste stigning mod målstregen var Cort med i spurten om andenpladsen i en lille gruppe efter vinderen, som var Astanas Aleksandr Vlasov, der kørte alene i mål.

Du kan følge løbet på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.