Cykling

Tour de France og Vueltaen på TV 2 til 2025

Tour de France fortsætter på TV 2. Christian Hartmann / Ritzau Scanpix

Rettighederne er forlænget, og to af verdens største cykelløb kan ses på TV 2 til og med 2025.

TV 2 og TV 2 PLAY har sikret sig rettighederne til cykelløbene Tour de France og La Vuelta a España til og med 2025. Det er en realitet efter en netop offentliggjort rettighedsaftale mellem den europæiske tv-sammenslutning EBU og henholdsvis A.S.O. og Unipublic, der formidler rettighederne til de to etapeløb.

Tour de France og Vueltaen er to af verdens største etapeløb – og det er de to løb, som danskerne i størst omfang følger på tv og streaming.

- Cykling er en kernerettighed for TV 2, så jeg er naturligvis meget begejstret for, at det er lykkedes at forlænge både Touren og Vueltaen til 2025, så de to store etapeløb kan følges på TV 2s platforme. Tour de France er kronjuvelen i cyklingens årskalender – og vi danskere elsker at følge med i verdens største cykelløb. Løbet er blevet en del af TV 2s DNA efter mere end 30 års transmission, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

TV 2s rettigheder til Tour de France frem til 2025 omfatter også dækningen i primetime, hvorefter TV 2 har mulighed for at sende et Tour-magasin i aftenfladen. Samtidig omfatter perioden med TV 2s Tour-rettigheder også det historiske år 2021, hvor Tour de France for første gang kommer til Danmark og indledes med tre etaper herhjemme.

I år begynder Tour de France lørdag 27. juni i Nice i Sydfrankrig, og løbet slutter i Paris søndag 19. juli.

Vueltaen på TV 2 SPORT

Samtidig har TV 2 nu rettighederne til La Vuelta a España til og med 2025. Etapeløbet vises på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY typisk i august-september.

- Gennem flere år er Vueltaen blevet et stadig mere interessant etapeløb, som hen over tre uger byder på fremragende cykling med nogle af verdens bedste ryttere. La Vuelta a España har altid nogle spektakulære etaper, og derfor oplever vi stor interesse for løbet. Den seneste udgave i 2019 fik den højeste seerandel i den tid, løbet er blevet sendt på TV 2 SPORT, siger Frederik Lauesen.

2020-udgaven af La Vuelta a España indledes lørdag 14. august og slutter søndag 6. september i Madrid.