Cykling

Fuglsang havde forberedt sig på sving, hvor konkurrenter fejlede

Jakob Fuglsangs hjemmearbejde blev afgørende, da han vandt sin anden etape i Ruta del Sol.

Sidste sving blev altafgørende på fredagens 3. etape af Ruta del Sol.

Et sving, der sendte to af danske Jakob Fuglsangs største konkurrenter ud af kampen om etapesejren, da de skar det helt forkert.

Det drejer sig om Dylan Teuns og Jack Haig, som tog svinget med en blød bue, mens Fuglsang fra tredje position skar svinget helt perfekt. På tv-billederne kunne det se ud som rent og skært instinkt fra den danske Astana-kaptajn, men der var faktisk tale om godt hjemmearbejde.

- Jeg kiggede på rutebogen i morges, og jeg vidste, at hvis jeg ville gå til sejren, ville det være virkelig vigtigt at være i den rette position på det tidspunkt, siger Jakob Fuglsang på Astanas hjemmeside.

Jakob Fuglsang endte med at vinde etapen og dermed udbygge forspringet i sin gule førertrøje på den hårde etape i Andalusien.

- De første to timer af etapen var virkelig hårde, men mine holdkammerater lavede et fantastisk stykke arbejde hele dagen, og efter at have fulgt alle ryk i slutningen brugte jeg det sidste sving som min mulighed for at gå til sejren.

Ligger til samlet sejr

Det var Fuglsangs anden etapesejr i løbet, som han også vandt sidste år. Den bedrift har han planer om at gentage. Med to etaper tilbage af løbet er planen at gentage den bedrift.

- Det bliver endnu en hård dag i morgen, men endnu en gang håber jeg at forsvare den gule trøje. Der er selvfølgelig mange hold, som går efter at gøre løbet hårdt, men indtil videre har mit hold været fantastisk.

- Når jeg kigger frem mod søndag, ser enkeltstarten svær ud, men hvis jeg har en lille fordel, tror jeg, den kunne passe mig, siger danskeren.

Jakob Fuglsang har inden de to sidste etaper et forspring på 14 sekunder ned til Mikel Landa på andenpladsen.