Cykling

Offensiv Fuglsang forsvarer førertrøje med andenplads

En stærk Jakob Fuglsang er kun én dag fra at genvinde etapeløbet Ruta del Sol. På 4. etape blev han nummer to.

Lørdag strålede Jakob Fuglsang igen i den gule førertrøje i Andalusiens sol, og udsigten til en samlet sejr i Ruta del Sol er lys for den forsvarende mester.

Den danske Astana-kaptajn var nemlig i fuld kontrol på 4. etape, hvor han endte på andenpladsen bag australske Jack Haig.

- Det var en god dag, og i sidste ende forsvarede jeg førertrøjen. Jeg vil gerne takke mine holdkammerater for deres indsats, siger Jakob Fuglsang på holdets hjemmeside.

Undervejs svarede Fuglsang igen på konkurrenternes angreb og havde selv flere fremstød. Faktisk så det med 24 kilometer til mål ud til, at danskeren havde skabt et afgørende hul til de øvrige favoritter.

Kort tid efter var der dog samling. Fuglsang var ikke færdig med at teste benene og forcerede flere gange mod toppen af Alto del Purche. Her kom han med den forreste gruppe over toppen sammen med etapevinderen og Mikel Landa.

De tre bjergryttere skulle afgøre etapen i en spurt på flad vej, og her var Haig altså hurtigst.

Etapeløbet afgøres med enkeltstart

Søndag slutter etapeløbet med en 13 kilometer lang enkeltstart i Mijas.

Her har Fuglsang et forspring på 14 sekunder ned til sin nærmeste forfølger, Mikel Landa. Etapevinder Jack Haig er nummer tre med 35 sekunder op til danskeren, der er spændt på den sidste etape:

- Det bliver lidt specielt, da det er min første i sæsonen. Jeg har tænkt mig at give alt, hvad jeg har for at sikre førertrøjen, så må vi se, hvordan det går, siger Fuglsang.

Astana-danskeren vandt løbet sidste år og har allerede vundet to etaper i årets udgave.