Cykling

Fuglsang er kæmpe favorit til at genvinde etapeløb, vurderer ekspert

Den afgørende enkeltstart i Ruta del Sol burde ikke blive et problem for løbets førende rytter, Jakob Fuglsang.

Jakob Fuglsang skal søndag tilbagelægge 13 kilometer, før han finder ud af, om han har genvundet etapeløbet Ruta del Sol.

Her slutter løbet i Andalusien med en enkeltstart i Mijas, og den danske Astana-kaptajn går ind til kampen mod uret i den gule trøje og med en solid favoritrolle til den samlede sejr. Det vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Han er den allerstørste favorit til den samlede sejr lige nu. Selvfølgelig kan der ske alt muligt, men jeg har svært ved at se, at den her sejr skal glide ham af hænde.

Stillingen inden den afgørende enkeltstart

  1. Jakob Fuglsang 17:30:01
  2. Mikel Landa +14
  3. Jack Haig +35
  4. Ion Izagirre +1:01
  5. Pello Bilbao +1:44

Forfølgere er ikke farlige på enkeltstarter

Inden den korte og relativt flade enkeltstart har Jakob Fuglsang et forspring på 14 sekunder ned til sin nærmest konkurrent, Mikel Landa. Herefter følger Jack Haig, som er 35 sekunder efter danskeren.

De to forfølgere udgør dog ikke en alvorlig trussel ifølge Chris Anker Sørensen.

- De er ikke ligefrem enkeltstartsfænomener. Så dem burde Fuglsang slå. Det er faktisk hans egen holdkammerat Izagirre, som nok er den bedste på disciplinen af rytterne i top-5. Men ham har Fuglsang tidligere slået og er over et minut foran.

Sidste år blev Jakob Fuglsang nummer to på etapeløbets enkeltstart, men dengang var profilen noget mere kuperet. Selvom Jakob Fuglsang ikke er nogen enkeltstartsspecialist, burde hans evner i disciplinen ifølge Chris Anker Sørensen være tilstrækkelige til sejren.

- Fuglsang begyndte karrieren med at køre rigtig gode enkeltstarter, og så var det, som om det gik lidt ned ad bakke. Sidste år genfandt han noget af det, hvor han kørte meget fine enkeltstarter og blev blandt andet nummer 12 på enkeltstarten i Tour de France og nummer ni på enkeltstarten i Critérium du Dauphiné.

Lover godt for sæsonen

Jakob Fuglsang kommer ind til denne sæson med karrierens bedste af slagsen fra sidste år. Her vandt danskeren også Ruta del Sol, og med to etapesejre samt en gul trøje lover det godt for Fuglsangs år.

- Det ser fantastisk ud for Jakob Fuglsang med denne sæsonstart. Jeg bliver meget optimistisk med det, jeg ser lige nu. Det virker til, at han er lige så godt kørende i år. Jeg glæder mig til at se ham i Ardenner-klassikerne og i Giro d'Italia, hvor han skal køre klassement. Og så ikke mindst i Touren, hvor han vil jagte etapesejre, siger cykeleksperten og tilføjer:

- Samlet sejr eller ej så har det været en god start allerede med to etapesejre. Vinder han løbet samlet, starter han sæsonen endnu bedre, end han gjorde i sidste sæson, hvor han altså havde en fantastisk sæsonstart.