Cykling

Nyt udstyr har hjulpet Fuglsang: - Nu er vi med helt fremme

Astana-mandskabet har skiftet cykelproducent, og den første test på enkeltstartscyklen blev bestået med topkarakter ifølge holdets danske kaptajn.

Jakob Fuglsang forlod ikke kun sæsondebuten med den samlede sejr.

Han tog også en masse erfaringer med fra Ruta del Sol videre til resten af sæsonens store mål. En af de vigtigste læringer var ifølge danskeren, at årets første enkeltstart gav positive svar.

- Det fungerede rigtig godt, og jeg følte mig godt tilpas på enkeltstartscyklen, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Vores udstyr har haltet lidt efter nogle af konkurrenternes, men på nuværende tidspunkt tror jeg, at vi er med helt fremme

Jakob Fuglsang

Danskeren endte på andenpladsen på søndagens 13 kilometer lange enkeltstart under et sekund fra vinderen, Dylan Theuns. Det gik ham dog ikke synderligt på, at etapesejren lige akkurat glippede.

- Jeg er godt tilfreds og egentlig bare mere glad for at have kørt en rigtig god enkeltstart. Og så ville jeg ikke tage for mange chancer på nedkørslen. Det er også vigtigt at komme helskindet igennem.

Op til denne sæson har Astana skiftet cykelproducent fra Argon 18 til Wilier, og en stor del af december er blevet brugt i en vindtunnel på enkeltstartscyklen, fortæller Fuglsang, der er meget tilfreds med det nye udstyr.

- Materialet ser ud til at være bedre i alle de test, vi har lavet. Det hjælper alt sammen, og det giver også noget motivation til at give den en ekstra skalle og træne ekstra på cyklen.

- Vores udstyr har haltet lidt efter nogle af konkurrenternes, men på nuværende tidspunkt tror jeg, at vi er med helt fremme, siger Fuglsang.

Gode enkeltstarter er nøglen

Enkeltstarten har været et stort fokusområde for danskeren, der ser kæmpe potentiale i disciplinen.

- Forskellen på de store bjergetaper er lille i forhold til, hvad man kan lave på en enkeltstart.

Et af sæsonens helt store mål er Grand Touren Giro d’Italia, og her er der over 58 kilometers enkeltstart på programmet.

- Så det er helt klart vigtigt at forbedre mig her. Specielt når man ser frem mod Giroen, hvor der er tre enkeltstarter. Her bliver det vigtigt ikke at skulle sætte for meget tid til eller måske ligefrem tage tid på konkurrenterne.

- Det er supervigtigt og også en af grundene til, at vi har arbejdet så meget på det og har været i vindtunnel i december og fået produceret speciallavede styr.

Næste mål er i Italien

Jakob Fuglsang skal ikke finde enkeltstartscyklen frem til sit næste store mål, som bliver den italienske endagsklassiker Strade Bianche lørdagen den 7. marts.

Her håber han at forbedre sin andenplads fra sidste år.

Herefter skal han køre etapeløbet Tirreno-Adriatico, der slutter med en ti kilometer lang enkeltstart. Sidste år blev han nummer tre her, og den placering håber han også at forbedre.