Cykling

- Vi elsker hinanden, siger baneløbsrytter efter VM-triumf

Det danske banelandshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb har været i en klasse for sig ved VM i banecykling i Berlin.

Tre løb, tre verdensrekorder og en VM-guldmedalje.

Det er resultatet af 4000 meter-holdets anstrengelser de seneste dage ved VM i Berlin, hvor Danmark har været altdominerende.

Efter VM-guldet torsdag aften fremhævede Frederik Rodenberg det helt unikke sammenhold de fire ryttere imellem.

- Det er jo mine bedste venner. Vi går gennem ild og vand sammen. Vi er sure på hinanden. Vi skændes som i en familie. Vi elsker hinanden. Det er familie, det er mine bedste venner, og det gør det ekstra rørende, siger Frederik Rodenberg.

Efter triumfen var Frederik Rodenberg tæt på at besvime og måtte derfor se til, da hans tre holdkammerater blev interviewet.

Lidt efter var der alligevel plads til en humoristisk bemærkning.

- Jeg skal passe på, at jeg ikke besvimer på podiet, men så ved jeg, at jeg har tre af mine bedste venner til at gribe mig, lyder det med et smil.

En hård periode for ’verdens bedste holdløbsrytter’

Frederik Rodenberg tog holdets sidste føring, da guldet blev kørt i hus. Her havde selv holdkammeraterne svært ved at følge med.

Det eneste, der kan overgå det her, er en OL-guldmedalje. Det er det næste, vi skal

Frederik Rodenberg, baneløbsrytter

Derfor var Rasmus Lund heller ikke sen til at give sin holdkammerat en stor del af æren.

- Frederik er bare verdens bedste holdløbsrytter lige nu. Det er der slet ikke nogen tvivl om. Han er så fucking god, det er helt ufatteligt.

- Han kan jo sætte nogle af verdens bedste baneryttere til vægs, når han kommer frem til sin sidste føring. Han er bare den bedste, siger Rasmus Lund.

For få år siden var Frederik Rodenberg ellers langt fra at være blandt verdens bedste baneryttere. Her var han nemlig plaget af uforklarlige knæsmerter, der var tæt på at ende i et karrierestop.

- Jeg er praktisk talt gået fra det værste tidspunkt i hele mit liv til det bedste. Det har bare været en lang tur op ad den sidste tid. Jeg havde ikke drømt om at stå her nu.

Fra lykkeros til OL-mål

Efter verdensrekorden og VM-guldet havde en tydeligt påvirket Frederik Rodenberg svært ved at finde ord.

- Lykkeros. Skræk. Ked af det. Glad. Jeg ved det ikke. Det er så mange ting, der skyller ind over en. Det er et halvt års hårdt arbejde og en livslang drøm at få en regnbuetrøje.

Og selvom den danske tempomaskine knapt havde fået vejret, var han allerede bevidst om, hvad næste mål skal være.

- Det eneste, der kan overgå det her, er en OL-guldmedalje. Det er det næste vi skal, siger Frederik Rodenberg.