Cykling

World Tour-hold har fået grønt lys – men vælger at blive i frivillig isolation

UAE Team Emirates har fået lov til at forlade hotellet i Abu Dhabi, men de vælger at forblive isoleret.

I fire dage har holdene, der deltog i UAE Tour, været fanget på et hotel i De Forenede Arabiske Emirater.

Det skete efter mistanke om, at to italienske holdmedarbejdere blev mistænkt for at have coronavirus.

Undersøgelser har efterfølgende vist, at prøverne var negative, og dermed kan cykelholdene så småt forlade hotellet nu.

Men ikke UAE Team Emirates. Selvom ingen på World Tour-holdet er smittede, har de valgt at forblive på hotellet.

- Vi har valgt at blive for at gennemgå yderligere undersøgelser. Det vigtigste er, at alle er i sikkerhed og har det godt, skriver de i en pressemeddelelse.

- Vi bliver testet igen i de kommende dage, og når situationen er forbedret, vil vores ryttere og stab vende hjem til deres familier. Vi går mere op i sundheden af vores ryttere og medarbejdere end resultater, og vi er klar over, at isolationen vil hæmme vores sportslige præstationer i de kommende løb.

Danskere er på vej hjem

Danske Jonas Gregaard, Jesper Hansen, Michael Mørkøv, Michael Carbel, Asbjørn Kragh Andersen og Niklas Eg deltog i løbet.

Trek-Segafredo og Niklas Eg har forladt hotellet, hvor rytterne er fanget, imens Astana og Jonas Greggaard også er på vej hjem.

Michael Mørkøv blev sat i isolation i Berlin, som han tog til, inden de to sidste etaper. Men han er klar til parløbet søndag, da han ikke er i smittefare.

Dermed blev kun fem af de syv planlagte etaper gennemført. Britiske Adam Yates (Mitchelton-Scott) lå øverst i klassementet efter torsdagens etape, som blev vundet af Tadej Pogacar.

Niklas Eg sluttede som bedstplacerede dansker i klassementet på 15.-pladsen. 3 minutter og 36 sekunder efter Adam Yates.