Cykling

Cykelstjerner verden over hylder afdøde Nicolas Portal

Flere af cykelsportens største stjerner har fundet de sociale medier frem for at hylde den afdøde Team INEOS-sportsdirektør Nicolas Portal.

Cykelverdenen - og sportens verden generelt - blev tirsdag eftermiddag lammet, da nyheden om Nicolas Portals pludselige død kom frem.

Den blot 40-årige sportsdirektør døde ifølge flere medier i Italien og Frankrig - heriblandt La Gazzetta dello Sport og l'Equipe - af et pludseligt hjertestop.

Nicolas Portal arbejdede fra 2011 og frem til sin død tirsdag eftermiddag som sportsdirektør for Team Sky, der senere blev til Team INEOS. Inden da var franskmanden professionel cykelrytter hos blandt andre AG2R og Caisse d'Epargne.

Hyldesterne vælter ind

Siden den pludselige død er det væltet ind med hyldester fra tidligere holdkammerater og konkurrenter.

- Jeg har aldrig mødt nogen, som Nico ikke havde tid til. Jeg har aldrig mødt nogen, der ikke tænkte det bedste om Nico. Han var en sand inspiration. Hans energi, hans ydmyghed og hans lidenskab for livet skinte så lyst. Nico Portal, det var en ære at arbejde sammen med dig. Vi vil alle savne dig enormt, skriver INEOS-kollegaen Tao Geoghegan Hart.

- Mine tanker er i aften med Nicos kone og børn. Han var den sødeste og gladeste fyr, jeg kendte, og han levede altid sit liv fuldt ud. Hvil i fred, Nico, skriver Chris Froome på sin Twitter.

- Jeg er som en sten efter døden af Nicolas Portal. Mine dybeste kondolencer til familien og venner. Hvil i fred, skriver Alberto Contador.

- Jeg er dybt rørt over Nicolas Portals død. En holdkammerat i flere år hos Caisse d'Epargne og en cykelmand, der altid havde et smil på læberne og en flot gestus til alle. Min dybeste medfølelse med familie, venner og INEOS-gruppen. Hvil i fred, skriver Alejandro Valverde på Twitter.

Holdkammeraterne på Caisse d'Epargne i 2008 Alejandro Valverde (tv), Nicolas Portal og Oscar Pereiro Sio (th) poserer med holdets nye cykel.

'Min første roomie som professionel'

Også den tidligere holdkammerat Peter Kennaugh har sendt en rørende besked i retningen af Nicolas Portal. Og de to har en helt speciel historie.

- Min første roomie som professionel. Jeg kan simpelthen ikke tro på nyheden om, at Nico Portal er væk. Mine tanker og kærlighed er med hans familie, som han elskede mere end noget andet. Den mest ægte og venlig person, man kunne ønske sig at møde. Ord kan ikke forklare, hvor meget vi vil blive savnet, skriver han ligeledes på Twitter.

De smukke hyldester findes i massevis fra ryttere, hold, løbsarrangører og alle andre i cykelverdenen:

Vellidt sportsdirektør - også blandt konkurrenter

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen nåede at køre mod Nicolas Portal, da han stadig var aktiv, og efterfølgende har eksperten også oplevet, hvordan han har gjort sit indtryk i cykelverdenen som sportsdirektør.

- Han var en dygtig rytter, hvor han måske var mere en type, der hjalp holdet. Det er nok det, jeg husker ham for.

- Men som sportsdirektør har han måske fået endnu mere ros, fordi han har været en af de sportsdirektører, der har gjort det godt på Team Sky og senere Team Ineos. Jeg husker ham som en, der var vellidt - også blandt konkurrenter, siger Chris Anker Sørensen.

Som cykelrytter nåede Nicolas Portal at krydse målstregen først en enkelt gang. Det skete i 2004, da han vandt en etape i det franske etapeløb Critérium Dauphiné Libéré.

Nicolas Portal efter sin etapesejr i Critérium du Dauphiné i 2004.